Президентът на УЕФА Мишел Платини вярва, че клубът, в чийто екип блестеше преди години и се превърна в легенда, скоро ще върне величието си.

"Безусловно, Ювентус е член на великите клубове в Европа.  Но в развитието на всичко на този свят има цикличност и тифозите просто трябва да имат търпение", каза шефът на футболната централа при връчването на звездата си в музея на славата на "бианконерите".

"За всичко трябва време. Ювентус по мое време беше най-великият клуб, е, сега има проблеми. Всичко ще се нареди както трябва", вярва французинът. "Кога? Аз не знам кога. Знам само, че този клуб преживява трудни времена и истинските фенове няма да го оставят заради това".

На въпроса на торинското спортно издание "Тутоспорт" какви са прогнозите му за представянето на италианските отбори в Шампионската лига, Платини анализира:

"Трудни двубои, трудни срещи. Рома има шансове срещу Шахтьор, Милан върви нагоре и на Тотнъм ще им е тежко на "Сан Сиро", а Интер...Съжалявам за Морати, дава си сърцето за отбора, но още никой не е печелил два поредни сезона турнира", допълни Платини.