Втори пореден сезон Ювентус не може да победи в Дания в Шампионската лига. Сега бианконерите направиха 1:1 с ФК Копенхаген, след като преди година завършиха при същия резултат с Нордселанд.

Също както и миналия сезон Юве имаше огромно превъзходство, но пропусна изключително много. Старата госпожа финишира с над 20 удара, повече от половината точни, но вкара само един гол.

Вратарят на Копенхаген Йохан Виланд изуми с невероятните спасявания. Той отрази чисти голове на Тевес, Киелини, Видал, Джовинко.

Копенхаген поведе в 14-ата минута след статично положение. Николай Йоргенсен се оказа най-съобразителен и преодоля Буфон. Чак след паузата Юве успя да изравни. Фабио Куалиарела се разписа, а след това удари и греда, но Юве си тръгна от Дания само с точка.



През миналия сезон Юве имаше сериозни проблеми в Копенхаген, където завърши 1:1 с Нордселан в груповата фаза. Бианконерите обаче никога не бяха губили първия си мач за сезона в Шампионската лига.

Ювентус беше големият фаворит в мача, заради името и добрата форма на отбора. Копенхаген беше на точка от зоната на изпадащите в датското първенство и нямаше победа у дома този сезон. В Шампионската лига обаче датчаните нямаха поражение у дома в 6 срещи (4 победи и 2 равенства).

Треньорът на Ювентус Антонио Конте направи някои рокади в състава. Андреа Бардзали и Мирко Вучинич получиха почивка. Същото важеше и за Квадво Асамоа. Вместо тях в състава започнаха Анджело Огбона, Федерико Пелузо и Фабио Куалиарела.

Стале Солбакен заложи на 4-4-2 в своя Копенхаген. В защитата беше бившия играч на Ювентус Олоф Мелберг. Николай Йоргенсен и Ади водеха атаката. 

Още в петата минута Ювентус създаде първия си шанс за гол. Пирло изпълни ниско по земята корнер и Тевес засече топката на близката греда, но не уцели вратата. Ювентус атакуваше в началото, но изведнъж се оказа догонващ в резултата.

В 14-ата минута след центриране от фаул защитата на Ювентус не се ориентира добре и Николай Йоргенсен с левия крак простреля Буфон - 1:0.

Само две минути по-късно Ювентус беше близо до изравняване на резултата. Тевес стреля извън наказателното поле, вратаря Виланд не успя да улови и Куалиарела можеше да се възползва, но почти от аутлинията уцели вратаря на датчаните.

Само в рамките на една минута след това Ювентус имаше две положения. Първо вратаря Виланд направи изключително спасяване. Видал центрира от корнер и Киелини засече топката с глава от границата на вратарското поле, но Виланд се намеси.

След това Погба пропусна. Отново центриране от корнер стигна до француцина, който беше сам срещу вратата, но прати топката над гредата.

Мачът изключително напомняше на срещата с Нордселанд преди година. Ювентус нападаше, но пропускаше, а вратаря на съперника имаше отлични спасявания. Следващият пропуск бе на Тевес. Той опита удар с десния крак от границата на наказателното поле, но не уцели вратата.

Конте не направи промени на почивката, а и през второто полувреме Юве нападаше, а Копенхаген се бранеше. Домакините получиха жълти картони за бавене на времето, а играчите на Юве - за оспорване на решения на рефера.

В 52-ата минута Юве отново пропусна. Пирло изведе Тевес зад защитата на съперника, но дори сам срещу вратаря аржентинеца не успя да вкара. Виланд направи поредното чудотворно спасяване и остави аванса на своя тим.

Две минути след това и вездесъщият Виланд капитулира. Пелузо центрира ниско за Куалиарела, който от центъра на наказателното поле с левачката прати топката в мрежата - 1:1.

И през миналия сезон Фабио Куалиарела игра важна роля в първия мач от  Шампионската лига. Той вкара изравнителния гол за равенството 2:2. За осем мача в турнира Куалиарела има пет гола. Няма играч на Юве в последните 2 сезона, който да е вкарал повече от 3 гола.

Куалиарела бе близо до това да направи обрата пълен 10 минути по-късно, но уцели гредата. Лихтщайнер центрира и нападателя на Юве с глава разтърси напречната греда.

20 минути преди края Копенхаген създаде второто си положение в мача. Йоргенсен се промъкна между Пирло и Огбона и стреля от дистанция, топката премина малко над напречната греда.

В края на мача Юве натисна в отчаяно търсене на победата в срещата. Погба центрира, Куалиарела продължи топката с глава към Видал, който остана сам срещу Виланд, но вратаря на Копенхаген отново направи изключително спасяване.

Две минути след това отново Юве имаше шанс след корнер. Пирло центрира и Погба стреля с глава, но покрай вратата.

Вратарят Виланд продължи да отчайва съперника. Този път спаси удар на Джовинко, изведен след пас на Тевес.

Дори и в добавеното време Ювентус имаше възможност да спечели мача, но я пропусна. Исла центрира ниско отдясно и Тевес стреля с левачката, но не уцели вратата.


ФК КОПЕНХАГЕН - ЮВЕНТУС 1:1
1:0 Йоргенсен 14
1:1 Куалиарела 54

ФК КОПЕНХАГЕН: Виланд, Якобсен, Мелберг, Р. Сигурдсон, Бенгтсон, Боланьос (79 Тутух), Клаудемир (86 Марграйтер), Дилейни, Браатен, Ади (70 Гисласон), Н. Йоргенсен

ЮВЕНТУС: Буфон, Бонучи, Огбона, Киелини, Лихтщайнер (88 Исла), Видал, Пирло, Погба, Пелузо (73 Де Челие), Куалиарела (76 Джовинко), Тевес