Ювентус отново допусна първия гол в мача, но пак направи знаменит обрат и победи Милан с 3:2 у дома. Бианконерите изостанаха в резултата след само 19 секунди игра, но успяха да изравнят още в 15-ата минута чрез Пирло.

След почивката Юве наниза два гола за 5 минути. Първо резервата Джовинко направи обрата пълен с хубав гол. След това Филип Мексес бе изгонен от съдията Роки за два жълти картона. От фаула за втория жълт картон на французина Пирло удари гредата, а Киелини бе точен с добавката.

В последната минута на редовното време Милан върна един гол. Съли Мунтари вкара второто си попадение в мача с мощен удар от дистанция, при който имаше и лек рикошет в тялото на Бонучи. Ювентус обаче взе победата.

Благодарение на победата Ювентус вече има 19 точки, колкото и Наполи. Единствено Рома с пълен актив от 21 точки има повече.



Мачът бе от изключително значение и за двата отбора. Ювентус искаше да остане близо до безгрешната Рома и Наполи, а Милан знаеше, че още една загуба ще остави отбора на 13 точки от Рома и задачата да се класира в Шампионската лига щеше да стане много тежка.

Треньорът на Ювентус Антонио Конте беше без контузените Стефан Лихтщайнер и Мирко Вучинич. Падоин застана на фланга, а в атака до Тевес бе предпочетен Фабио Куалиарела.

В състава на Милан нямаше големи изненади. Росонерите бяха без наказания Балотели, а половината отбор беше в лазарета. В атака започнаха Матри и Робиньо, а зад гърба им беше капитана Монтоливо. Ночерино бе предпочетен пред Поли в средата на терена.

Стартът на мача бе изключителен. Още в 19-ата секунда Милан поведе. Ночерино подаде ниско топката към далечната греда и там Съли Мунтари се оказа съвсем сам. Ганаецът засече топката в близкия ъгъл - 1:0. Този гол на Мунтари срещу Юве нямаше как да бъде отменен.

Той бе и най-бързия в Серия А от ноември 2012 г., когато Артуро Видал от Юве се разписа в 18-ата секунда.

Това обаче само разгневи Ювентус и домакините се хвърлиха в атаки. Първо Видал изведе Куалиарела сам срещу вратаря, но удара на нападателя бе колкото силен толкова и неточен.

В следващата атака Абиати трябваше да избива силен удар на Асамоа и Юве получи корнер. След още 2 минути Киелини опита мощен удар от дистанция с левачката, но отново Абиати се намеси и изби в корнер.

Натискът на Ювентус бе огромен и това даде резултат в 15-ата минута. Де Йонг събори Карлос Тевес на дъгата пред наказателното поле. Бившият играч на Милан Андреа Пирло изпълни фаула и прати топката във вратата. Ударът му бе близо до Абиати, но вратаря на Милан не се намеси добре и вместо да избие, топката се озова в мрежата му - 1:1.

Повторенията при нарушението срещу Тевес обаче не убедиха, че наистина има фаул. Аржентинецът падна лесно и по-скоро симулира.

Ювентус продължи да доминира. След още 2 минути отново Пирло изпълни фаул, но този път центрира и Бонучи засече с глава, но неточно. Нов корнер на Ювентус донесе проблеми на защитата на Милан.

Видал отклони топката и намери Тевес сам на далечната греда, който успя да върне за удар с глава на Бонучи, който Абиати спаси. Имаше обаче вдигната и засада на Тевес.

Робиньо се превива дълго време след като Бонучи опита да го удари с глава. Защитникът получи жълт картон, но повторенията показаха, че наистина посяга да удари с глава Робиньо.

Милан също погледна напред и Кристиян Сапата опита мощен удар по диагонала от дистанция. Буфон се хвърли и изби в корнер. Подобни шутове не бяха лишени от смисъл, заради проливния дъжд.

В края на полувремето Милан се окопити малко. Монтоливо опита също удар от разстояние с десния крак, но неточно. След това Алесандро Матри опита да намери вратата на бившия си тим, но след паса на Монтоливо прати топката над гредата.

След паузата мачът продължи да бъде изключително динамичен. Монтоливо отново пробва шут от дистанция, след пас на Матри. Ударът обаче бе твърде в центъра, за да затрудни Буфон.

Видал пък шутира от 20 метра и Абиати трябваше да спасява с плонж, като изби в корнер. Буфон също загатна за качествата си. Робиньо се измъкна сам отляво и опита удар по диагонала, но вратаря на Ювентус излезе навреме и отклони топката в корнер.

При друг корнер пред вратата на Милан пък Мексес удари нарочно Джорджо Киелини в главата. Реферът Роки обаче не отсъди нищо. Повторенията показаха ясно, че Мексес умишлено удря своя съперник с ръка.

Асамоа сам организира една атака и я завърши с удар, който мина над вратата. Също с удар от разстояние се пробва Де Йонг, но след рикошет топката отиде в корнер.

Конте смени Куалиарела с Джовинко и това веднага даде резултат. Защитата на Милан подари топката на съперника и Видал веднага намери Джовинко в наказателното поле. Атомната Мравка финтира Сапата така, че го прати на земята по задник, а след това разстреля Абиати за 2:1.

Проблемите за росонерите станаха още по-големи, след като Мексес най-накрая получи червен картон. Защитникът бе изгонен за два жълти картона в рамките на 6 минути. Първият картон той получи за фаула срещу Видал, точно след паса на чилиеца за Джовинко при гола.

Вторият жълт картон бе за нарушение срещу Джовинко. Това е осмият червен картон на французина в Серия А.

От прекия-свободен удар Пирло разтресе гредата над Абиати, но Киелини бе най-съобразителен и намери празната врата с добавката - 3:1.

След това Ювентус напълно контролираше мача и доминираше. Погба подаде към Видал в наказателното поле, който добре си направи пространство да стреля с левачката, но прати топката високо.

Милан както винаги бе резултатен в края на мача. В 90-ата минута Погба загуби топката пред наказателното поле и Мунтари тръгна напред и стреля силно. Топката се отклони в тялото на Бонучи и излъга Буфон, който успя да я докосне, но не и да я спре - 3:2.

Точно както вече направи срещу Болоня и Торино, Милан можеше да вкара два гола в последните минути и да се спаси от загуба. Центриране от корнер падна на главата на Сапата, но удара на защитника отиде над вратата и Ювентус спечели.

За Милан това е шесто поредно гостуване без победа в Серия А, което е най-лошата серия на росонерите от 3 години насам.


ЮВЕНТУС - МИЛАН 3:2
0:1 Мунтари 1
1:1 Пирло 15
2:1 Джоовинко 69
3:1 Киелини 75
3:2 Мунтари 90
ч.к. Мексес (Милан) 75

ЮВЕНТУС: Буфон, Киелини, Бонучи, Бардзали, Падоин (55 Погба), Пирло, Маркизио, Видал, Асамоа, Куалиарела (67 Джовинко), Тевес (85 Йоренте)

МИЛАН: Абиати, Констант, Мексес, Сапата, Абате, Ночерино (70 Нианг), Де Йонг (86 Поли), Мунтари, Монтоливо, Робиньо (76 Дзакардо), Матри