Треньорът на Ювентус Антонио Конте изрази задоволството си от това, че Себастиан Джовинко е затворил устата на критиците си.

"Атомната мравка" влезе като резерва през второто полувреме в дербито срещу Милан и секунди по-късно вкара решителния втори гол. Малко след това Юве реши мача с трети гол, макар че накрая се отпусна и позволи на Милан да намали за крайното 2:3.

"Мислех, че срещу Галатасарай направих вдъхновяваща смяна в Шампионската Лига. Но след това допуснахме гол и всички заявиха, че съм направил ужасна грешка", коментира Конте след мача.

"Всички коментари се базират на резултатите. Но оценяването на отбора трябва да гледа над тях. Доволен съм, че след като толкова пъти хората питаха за това, Джовинко най-накрая вкара решаващ гол".

"Щастлив съм за него, тъй като той получава твърде много критики от феновете на Юве. Не е честно, тъй като той е също толкова добър, колкото и останалите нападатели и просто има нужда от подкрепа. Надявам се, че след този гол той ще е по-добре приет сред феновете".

Същевременно Конте изрази задоволството си от емоционалната победа, която изкачи тима на второ място само на две точки зад лидера Рома.

"Беше луда вечер. Почти не забелязах, че Милан е открил резултата след 20 секунди. Справихме се добре с това, да се изправим на крака срещу силен Милан"

"Играхме добре, но трябва да се подобрим. В момента получаваме гол с първия удар към вратата. Така че това е лош късмет, но и също наши грешки. От известно време ситуацията е такава. Все едно имаме нужда от шамар, за да се събудим".

"Когато бе изтеглен жребия за календара, всички смятаха, че имаме много труден старт. Щях да съм повече от щастлив да имам 6 победи и 1 равенство на този етап".

Още преди мача Конте се изказа остро срещу пресата, която според него критикува несправедливо отбора. Сега след победата той запази същия тон.

"Този сезон ще е много труден, тъй като единственият отбор в историята на Ювентус, който е печелил титлата три пъти подред е този от 1930-1935 година".

"Затова всички - играчи, персонал, клуб и фенове трябва да сме много единни и да знаем, че критиците винаги ще се опитват да ни дестабилизират и да ни създават проблеми".

Запитан дали този манталитет е подобен на отношението на Моуриньо "сам срещу всички", Конте отговори:

"Казах определени неща още преди Моуриньо изобщо да дойде в Италия. В Сиена бях ядосан на всички, защото бяхме на второ място и въпреки това имаше оплаквания. Не съм вдъхновен от никого, тъй като просто казвам неща, които чувствам".