Датата 20 октомври 2013 г. ще се помни дълго във Флоренция. Фиорентина победи днес 4:2 Ювентус и сложи край на чакането за успех, което продължаваше от 1998 г. Още по-сладко за Виолетовите е, че те спечелиха след като губеха с 0:2. Отборът на Монтела вкара 4 гола за 14 минути и съсипа съперника.

В герой се превърна новото попълнение Джузепе Роси. Нападателят заби хеттрик и бе в основата на обрата. Той призна, че е изключително доволен от постижението и успеха.

"Аз направих едно изключително второ полувреме, но заслугата не е само моя, а на целия отбор. Показахме, че можем да победим всеки. Следвахме наставленията на Монтела, който ни окуражи много на почивката", заяви Пепито Роси.

Нападателят вкара първия в професионалната си кариера хеттрик. Досега не беше се разписвал 3 пъти в един мач. Освен това се нареди в една много елитна компания. От началото на века само четирима други футболисти са вкарвали хеттрик на Ювентус - Оливер Бирхоф (2003), Томазо Роки (2004), Серджо Пелесиер (2009) и Единсон Кавани (2011).

"Чувството е чудесно. На почивката си казахме, че трябва да не се отказваме и да покажем кураж и сърце. Точно това и сторихме. Трите гола, които реализирах са отлично нещо, а нашия отбор е създаден, за да печели".