С два гола на Кристиано Роналдо Реал Мадрид победи с 2:1 Ювентус в дербито на вечерта в Шампионската Лига, играно на стадион "Сантяго Бернабеу".

Главното действащо лице обаче бе защитникът на "Бианконерите" Джорджо Киелини, който провали труда на съотборниците си и бе с основна заслуга за загубата.

Реал откри резултата още в 4-та минута след неуспешна изкуствена засада на Юве и гол на Роналдо. Ювентус обаче взе инициативата и заслужено изравни в средата на полувремето чрез Фернандо Йоренте.

Само пет минути по-късно обаче Киелини направи абсолютно ненужно нарушение в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, от която Роналдо направи 2:1. В началото на второто полувреме пък Киелини бе изгонен с директен червен картон заради нарушение на Роналдо и това до голяма степен предопредели нещата.

Така след този успех Реал Мадрид събра пълен актив от 9 точки от три мача, докато Ювентус продължава да няма победа и е само с две точки.

 

 



Първият точен удар към една от двете врати бе дело на Клаудио Маркизио още във 2-ра минута извън наказателното поле, но Икер Касияс се хвърли и спаси.

Отговорът на домакините бе мигновен и те откриха резултата в 4-та минута. Анхел ди Мария направи един от типичните си пробиви отдясно към наказателното поле и даде извеждащ пас за Роналдо в наказателното поле. Защитата на Юве направи неуспешен опит за изкуствена засада, но закъсня и така португалецът се оказа сам срещу Буфон и след това хладнокръвно го заобиколи и вкара от малък ъгъл на празна мрежа.

В първите минути Юве изглеждаше леко смутен, но бързо се съвзе и изнесе играта в половината на Реал. Италианците първо имаха удобна възможност от пряк свободен удар, но Андреа Пирло пробва заучено положение и не се стигна до опасност. След това пък Карлос Тевес отправи техничен фалцов удар от границата на наказателното поле към далечния ъгъл на вратата, но прати топката на метър встрани. Мартин Касерес също пробва мерника си от 20 метра, но макар и силен, ударът му бе неточен.

Отново Тевес игра добре и подмина двама защитника отстрани на наказателното поле, след което отново отправи фалцов удар, но на сантиметри над гредата.

По-добрата игра на Юве обаче продължи и в 22-та минута гостите заслужено изравниха резултата. Центриране към втората греда стигна до непокрития Погба и той засече отблизо, макар и от малък ъгъл. Касияс успя да блокира на голлинията, но топката попадна във Фернандо Йоренте и той с добавка от 4 метра я заби в мрежата.

Радостта на Юве обаче трая само шест минути, тъй като Реал Мадрид излезе отново напред от дузпа. След центриране от фаул Джорджо Киелини направи изключително глупав и ненужен фаул срещу Серхио Рамос, събаряйки го с ръце. Нарушението бе ненужно, тъй като и без това Буфон улавяше топката преди защитника на Реал и той нямаше да може да играе с нея. Асистентът на главния рефер обаче маркира нарушението и Мануел Графе посочи бялата точка. Роналдо застана зад топката и не сбърка.

Юве имаше чудесна възможност да изравни отново в 33-та минута. След центриране от корнер се стигна до разбъркване в наказателното поле, Йоренте с глава изведе Пирло непокрит в наказателното поле, но той от само три метра не можа да уцели вратата, макар да бе в леко странична позиция. При ситуацията имаше поне еднометрова засада, която не бе видяна от съдиите и така можеше да се стигне до доста спорна ситуация.

Пет минути преди почивката Реал имаше чудесна възможност да вкара трети гол след контраатака, при която Бензема поднесе към Роналдо пред наказателното поле, но той от удобна позиция стреля покрай вратата.

Само три минути след започване на второто полувреме се стигна до нова спорна ситуация, причинена от Джорджо Киелини, тъй като защитникът на Юве получи директен червен картон. Това стана при контраатака на Реал, при която Ди Мария даде извеждащ пас към Роналдо и изглеждаше, че португалецът ще надбяга Киелини. Той обаче протегна ръка към лицето на Роналдо и го събори. Съдията прецени, че Киелини е спрял чиста голова опасност, но това бе леко спорно, тъй като Роналдо бе в леко странична позиция.

В 60-та минута Реал  можеше да сложи точка на спора с трети гол, но Карим Бензема направи уникален пропуск. Ди Мария даде техничен копващ пас зад защитата към включилия се по дясното крило Арбелоа, той овладя добре топката и поднесе пред вратата, където Бензема от два метра направи по-трудното и засече над вратата.

И това можеше да коства скъпо на Реал, тъй като само две минути по-късно съдията можеше да отсъди дузпа за Ювентус. Артуро Видал проби в наказателното поле и без да иска Ияраменди закачи отзад петата на играча на Ювентус. Видал обаче направи още две крачки след това, опита удар и чак след това падна и така в реално време изглеждаше сякаш се спъва в чим на тревата.

Двайсетина минути преди края Антонио Конте пусна в игра Джовинко и "Атомната мравка" веднага се прояви с удар от дистанция след контраатака, но Касияс се хвърли и изби в корнер. Малко след това съдията съвсем вбеси лагера на Юве, след като не отсъди фаул пред наказателното поле на Реал за очевидно нарушение на Кедира срещу Погба.

Минута по-късно при отделна атака Кедира се оказа изведен сам срещу Буфон и опита технично да копне над него, но вратарят бе изчакал с плонжа си и остана на крака, улавяйки спокойно топката.

Джовинко имаше нова добра възможност от пряк свободен удар пред наказателното поле, но стреля право в стената.

Десет минути преди края за Реал в игра влезе празнуващият 21-годишния си рожден ден Алваро Мората. И той  можеше да си направи добър подарък, възползвайки се от грешка в отбраната на Ювентус, но от петнайсетина метра стреля право в ръцете на Буфон.

В 84-та минута Джовинко имаше поредна възможност, навлизайки срещу само един съперник в наказателното поле, но се оплете във финтове и не успя да нанесе удар.

Реал Мадрид - Ювентус 2:1

1:0 Роналдо 4
1:1 Йоренте 22
2:1 Роналдо 26 дуз.

Червен картон: Киелини 48

Реал Мадрид: Касияс, Арбелоа, Рамос, Пепе, Марсело, Ияраменди (72 Иско) , Кедира, Модрич, Ди Мария (79 Мората), Роналдо, Бензема (67 Бейл)

Ювентус: Буфон, Касерес, Огбона (69 Джовинко), Бардзали, Маркизио, Погба,  Видал, Пирло (59 Асамоа) Тевес, Йоренте (50 Бонучи)