Ювентус дръпна с 3 точки в класирането на Серия А, след като победи по много труден начин Удинезе с 1:0 у дома. Единственият гол вкара Фернандо Йоренте в добавеното време на срещата.

С огромен принос за победата е и вратаря Джанлуиджи Буфон, който направи няколко ключови спасявания. Удинезе сериозно затрудни Ювентус и играчите на Антонио Конте трудно създаваха положения.

В добавеното време Лихтщайнер опита удар към далечния ъгъл, но Йоренте с глава отклони топката в мрежата. Юве вече има 37 точки, а втория Рома е с 33.



Ювентус можеше да дръпне още в класирането след равенството на Рома по-рано днес. Бианконерите спечелиха последните си пет мача, в които дори не допуснаха гол.

Началото на мача бе изтеглено за 18,30 ч. местно време, за да могат 12 200 деца да дойдат на стадион "Ювентус" и да заменят ултрасите в двата сектора зад вратите, които са наказани заради скандиранията срещу неаполитанците.

Треньорът Антонио Конте не можеше да използва наказания Асамоа. Исла, Джовинко и Пепе липсваха заради травми, но пък Андреа Бардзали се завърна в защита. Гостите се справяха добре и победиха Фиорентина в последния мач.

Началото бе добро за Ювентус. Карлос Тевес стреля точно, но вратаря Бъркич с плонж изби с една ръка. Ювентус атакуваше, но трудно създаваше положения. Проблемите на домакините се задълбочиха, когато Андреа Пирло получи травма в коляното и бе сменен. Пол Погба влезе на мястото му.

Макар Юве да владееше топката, Удинезе имаше най-доброто положение в 29-ата минута. Антонио ди Натале отне на Бонучи и опита да прехвърли Буфон, но вратаря успя да пипне топката с пръсти и това позволи на Бардзали да изчисти.

На почивката резултата бе 0:0. Изненадващо Удинезе имаше по-хубавите положения в началото на втората част. Вратарят Буфон направи изключително спасяване, да запази равенството. Той изби центриране отдясно, но топката стигна до Ди Натале, който вече беше сигурен, че ще вкара, но видя как Буфон отново спаси.

След това италианският национален страж спря и Ладзари. Ди Натале изведе съотборника си отляво и Ладзари веднага стреля. Топката отиваше под сглобката на гредите, но Буфон изби в корнер. Вратарят подобри най-добрата си серия без допуснат гол в Серия А, която беше 515 минути.

Чак след това Ювентус опита да застраши Бъркич. Удар на Лихтщайнер с глава след центриране отдясно бе спасен от стража на Удинезе. Последваха още няколко разбърквания, но при повечето Бъркич успяваше да улови центриранията. Тевес също се опита да стреля, но вратаря спаси.

Тевес стреля от фаул над вратата. После Куалиарела опита своя късмет, но Бъркич изби в корнер. В последната минута Йоренте засече центриране от корнер, но видя как Алан изби топката от голлинията.

Пробивът дойде в добавеното време. Фернандо Йоренте донесе победата с хитро попадение. Лихтщайнер опита да стреля, но Йоренте отклони топката с глава в мрежата от няколко метра. Това бе 4-и гол на испанския нападател в 11 мача този сезон.

Победата увеличи аванса на Ювентус начело в класирането на 3 точки. За Юве това бе шести пореден успех без допуснат гол.

ЮВЕНТУС - УДИНЕЗЕ 1:0
1:0 Йоренте 90+1

ЮВЕНТУС: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Падоин, Видал, Пирло (15 Погба), Маркизио, Де Челие, Тевес, Йоренте

УДИНЕЗЕ: Бръкич, Орто, Данило, Домици, Габриел Силва, Ладзари, Алан, Бруно Фернандес, Перейра, Баста, Ди Натале