Ювентус нямаше никакви проблеми срещу втородивизионния Авелино в осминафинала за Купата на Италия. Бианконерите победиха 3:0 и продължават на четвъртфиналите, където ще срещнат Рома или Сампдория.

Бианконерите решиха всичко още преди почивката. Джовинко бе човека, който имаше основната заслуга за победата. Той откри резултата в 7-ата минута с прекрасен удар. След това асистира за другите два гола на Юве. Първо подаде от фаул към Касарес за 2:0, а след това направи същото и за Куалиарела при третия гол.

В края за Ювентус се появи Симоне Пепе, който не бе играл официален мач повече от година. За Авелино българина Андрей Гълъбинов влезе в игра в 55-ата минута, но не успя да помогне на своя тим.



Треньорът на Ювентус Антонио Конте не можеше да използва контузения Пирло и наказания Видал. Но и без това наставника бе решил да направи много промени. На вратата за първи път от 3 месеца застана Марко Сторари. Пелузо, Огбона и Касарес действаха в защита. Титуляри в средата на терен абяха Мота, Падоин и Де Челие, а в атака действаха Джовинко и Куалиарела.

Наставникът на Авелино Масимо Растели остави на пейката българина Андрей Гълъбинов. Гостите действаха само с 1 чист нападател - Касталдо. За тях това бе първо участие на осминафиналите за Купата от 20 години насам. Те отстраниха Монца, Чезена и Фрозиньоне.

Началото бе по-добро за домакините. Удар на Куалиарела не затрудни вратаря Ди Маси. В 7-ата минута обаче Юве поведе. Тони загуби топката пред наказателното поле и Куалиарела бързо я подаде към Джовинко. Атомната мравка откри с премерен фалцов удар в далечния горен ъгъл - 1:0.

След само 9 минути Юве вече имаше 2 гола аванс. Този път Джовинко центрира от фаул отдясно и Касарес оставен непокрит във вратарското поле, засече топката в мрежата.

В средата на полувремето Авелино се активизира малко. Дапакоста центрира добре отдясно към далечната греда където бе Касталдо, но удара му с глава намери мрежата от външната страна.

Още в следващата атака отново Авелино имаше възможност, като Д'Анджело спря топката и стпеля, но уцели съотборника си Ерера и опасността отмина.

Юве реши всичко с трети гол в 34-ата минута. Отново Джовинко бе в основата на попадението. Този път той центрира от фаул отляво. Подаването бе към близката греда, където Куалиарела изпревари защитата и засече топката с глава, а вратаря Ди Мази не реагира навреме на голлинията.

Първият шанс след паузата бе за Авелино. Удар на Ерера затрудни малко Сторари, но от втория опит вратаря на Юве улови. Домакините намалиха темпото и опасностите за Ди Мази не бяха толкова много.

Джовинко продължаваше да тормози съперника със статични положения. Негово центриране от корнер бе засечено от Куалиарела, но той не уцели вратата. Удар на Куалиарела от фаул бе спасен от стража на Авелино.

В 55-ата минута в игра за Авелино се появи българина Андрей Гълъбинов. Той замени Касталдо и застана на върха на атаката.

Вратарят Ди Мази спаси сигурен четвърти гол, след ново центриране на Джовинко от корнер. Този път Марко Мота засече с глава от упор, но стража на Авелино успа да избие.

В края треньора Конте пусна в игра Симоне Пепе, който се появи на терена за първи път от 396 дни. Последният мач на халфа бе на 17 ноември 2012.

2 минути преди края резервата Лихтщайнер можеше да направи резултата 4:0, след като бе изведен чудесно от Маркизио, но удара му към далечния ъгъл излезе в аут.

ЮВЕНТУС - АВЕЛИНО 3:0
1:0 Джовинко 7
2:0 Касарес 16
3:0 Куалиарела 34

ЮВЕНТУС: Сторари, Пелузо, Огбона, Касарес, Мота (82 Лихтщайнер), Асамоа (68 ), Падоин, Маркизио, Де Челие, Джовинко (82 Пепе), Куалиарела

АВЕЛИНО: Ди Мази, Пизакане, Пекаризи, Ицо, Арини (72 Ангили), Тони (46 Шиавон), Д'Анджело, Дзапакоста, Милези, Ерера, Касталдо (55 Гълъбинов)