Ювентус не се затрудни особено при гостуването си на Аталанта и спечели убедителна победа с 4:1 в мач от 17-я кръг на италианската Сериа А.

Карлос Тевес откри още в началото на мача с 11-я си гол за сезона. Бергамаските обаче изравниха и прекъснаха серията от 8 поредни мача със суха мрежа за Юве.

През второто полувреме обаче "Старата Госпожа" тотално надигра своя съперник. Пол Погба изведе Юве отново напред веднага след почивката, а четвърт час преди края Фернандо Йоренте и Артуро Видал сложиха точка на спора с два бързи гола.

Така тимът на Антонио Конте спечели 9-та поредна победа в първенството и ще зимува на върха с пет точки аванс пред втория Рома.

 



В състава на Ювентус Андреа Пирло и Мирко Вучинич все още не бяха възстановени. Аталанта обаче имаше повече проблеми, тъй като отсъстваха Марио Йепес, Кристиан Раймонди, Стефано Лучини и Джанпаоло Белини.

Ювентус започна по-добре мача и след заучено разиграване след корнер за малко да стигне до удар отблизо, но Маркизио бе блокиран.

В 6-та минута обаче "Бианконерите" откриха резултата. Тевес получи подаване пред наказателното поле, отправи силен удар и след лек рикошет в защитник топката излъга Консили и влезе в ъгъла на вратата.

Това обаче не притесни домакините и те много бързо изравниха. Погба и Асамоа действаха много несериозно близо до тъча и Бонавентура им отне топката, проби до аутлинията и поднесе назад пред вратата, където Масимилиано Моралес от 7-8 метра засече леко, но много точно до страничната греда и топката се удари в стълба и влезе в мрежата.

С това Аталанта прекъсна серията на "Старата Госпожа" от 744 минути без допуснат гол.

Юве отвърна с две центрирания в наказателното поле. При първото Йоренте с глава засече високо над над вратата, а при второто Погба тресна напречната греда, но преди това извърши нарушение в атака.

Аталанта на свой ред на два пъти центрира от фаул, като при втория случай Кармона пресрещна недобро изчистване и от границата на наказателното поле стреля близо покрай вратата.

Асамоа се отличи с чудесен пробив отляво в наказателното поле, но накрая отказа да подаде на непокрития Йоренте, който не бе в засада, но може би Асамоа мислеше обратното.

В следващата атака Юве имаше много добра възможност, след като Погба получи хубаво центриране на втората греда, но не успя да свали точно към непокрития встрани Тевес.

Пет минути преди края на полувремето Тевес пропусна стопроцентово положение. Той изскочи абсолютно сам зад защитата, но когато опита да заобиколи вратаря си поведе топката прекалено встрани и така пропусна да нанесе удар към вратата.

Второто полувреме започна перфектно за Юве и Погба откри резултата в 46-та минута. Центриране на Асамоа се удари в Йоренте пред вратата и попадна в непокрития Погба, който с диагонален удар отблизо преодоля вратаря.

Десетина минути по-късно Погба имаше нова възможност, след като елегантно преодоля защитник пред наказателното поле, но след това ударът му рикошира в друг бранител пред вратата и излезе в корнер.

В средата на полувремето Йоренте получи подаване в наказателното поле и след като бе блокиран от защитник поднесе назад към Тевес, но той от границата на наказателното поле стреля над напречната греда.

В 72-та минута Тевес спечели пряк свободен удар точно на границата на наказателното поле. Ударът на аржентинеца обаче попадна в тялото на Бонучи и за щастие на вратаря топката рикошира покрай вратата.

Юве обаче продължаваше да е по-активният отбор и в 75-та минута заслужено вкара трети гол. Включилият  се в атака Киелини подаде на Йоренте в наказателното поле, но защитник блокираше нападателя. Той обаче направи два технични финта и с диагонален удар заби топката в далечния ъгъл.

Само три минути по-късно "Бианконерите" вкараха и четвърти гол. Лихщайнер се отличи с асистенция, поднасяйки успоредно пред вратата и Видал от два метра засече в мрежата.

 

Аталанта - Ювентус 1:4

0:1 Тевес 6
1:1 Моралес 14
1:2 Погба 46
1:3 Йоренте 75
1:4 Видал 78

Аталанта: Консили, Дел Гросо (69 Кацола), Стендардо, Милиячо, Раймонди (89 Коне), Бонавентура (68 Ливая), Кармона, Чигарини, Бривио, Денис, Моралес

Ювентус: Буфон, Бонучи, Киелини, Бардзали, Асамоа, Лихщайнер, Маркизио, Погба (82 Пелузо), Видал (82 Падоин), Тевес (81 Куалиарела), Йоренте