Треньорът на Рома Руди Гарсия окачестви четвъртфинала за Купата на Италия с Ювентус като тактическа битка и подчерта, че неговият тим е искал победата повече от съперника.

"Мисля, че бяхме по-мотивирани. Срещу себе си имахме много силен отбор. Ние играхме добре, притежавахме топката през по-голямата част от времето. След почивката постигнахме тактическа победа, като проявявахме търпение и чакахме да се отворят пространства. Точно така стана и голът", коментира френският специалист.

Решаващ за успеха се оказа приносът на резервата Миралем Пянич, който подхвана атаката за гола на Жервиньо.

"Подаването на Пянич към Стротман беше отлично, а Жервиньо се появи на близката греда в точния момент. Очаквах Миралем да наклони везните в наша полза, когато се появи на терена. Той е много важен играч", сподели Гарсия.

На полуфинала Вълците ще се изправят срещу победителя от двубоя Наполи – Лацио. Гарсия пък побърза да опровергае твърденията, че Рома вече е фаворит за трофея.

"Не мисля, че сме фаворити. Борбата продължават и други силни отбори. Полуфиналите ще са на много високо. За нас няма значение дали ще играем с Наполи или с Лацио", каза треньорът.

Рома постигна поне частичен реванш за тежката загуба с 0:3 в Торино преди малко повече от две седмици.

"Вярно е, че двубоят беше за Купата, но това бе сблъсък между водача и втория в класирането в Серия А и ще се отрази и на борбата в първенството. Ние и в Торино взехме инициативата, но този път създадохме пространства и нанесохме решаващия удар. Представихме се много добре тактически", изтъкна Гарсия.

"Не очаквахме Ювентус да има 55 точки от 20 мача. Нашият резултат – 47 точки – е достатъчно впечатляващ. Все пак днес показахме, че сме способни да бием един от най-големите клубове в Италия", допълни французинът.