Допреди няколко месеца Клаудио Маркизио бе един от основните играчи на Ювентус. Италианският национал допринесе за успехите на бианконерите, като отбеляза 15 попадения в предишните два сезона. В момента обаче халфът, чийто прякор е Принца, трудно може да разчита на титулярно място. Причината е в невероятната форма, която демонстрира Пол Погба.

Според Goal.com заради създалата се ситуация в момента Маркизио е по-близо до Манчестър Юнайтед, отколкото до оставане в Ювентус. Червените дяволи вече се опитаха да привлекат полузащитника миналото лято, но тогава той предпочете да остане в Торино. Нищо чудно обаче това лято трансферът да бъде осъществен. Заплатата на Маркизио е 3 млн. евро, а договорът му изтича чак през 2018 г. Халфът обаче е на 28 г. и няма за кога да чака да измести някой от триото Видал – Пирло – Погба.

Goal уточнява, че бъдещето на Маркизио зависи изцяло от това какво ще стане с Погба. Ювентус вече получи няколко съблазнителни оферти за френския национал (най-настоятелен бе ПСЖ). По всичко личи, че за Принца ще има бъдеще в Юве, само ако ' бъде продаден.