Треньорът на Ювентус Антонио Конте изригна срещу легендата Фабио Капело след победата с 3:1 над Киево. Повод за това стана изказването на селекционера на Русия, че слабата конкуренция в Серия А прави мечешка услуга на бианконерите и те се дънят в Европа. Също така Капело се изказа и срещу наказателната тренировка, която Конте проведе в понеделник.

"Понякога се налага да повишиш глас, за да не кривнеш от пътя към целта. Именно затова нямаше как да оставя без последствия случилото се във Верона. Не можем да раздаваме точки, ако искаме да влезем в историята с трета поредна титла", заяви Конте.

"Аз изслушвам внимателно всички коментари, дори когато хората говорят глупости. Дали имам предвид Капело? Имам предвид всички онези, които се правят на велики, без да знаят за какво става дума. Нека първо извади гредата от своето око, преди да се занимава със сламките в очите на другите", отсече треньорът на Юве.  

"Ще помоля президента догодина да ни запише в английското първенство. Явно на някой не му харесва, че този Ювентус се представя по-силно, отколкото по негово време. От неговия престой начело помня не толкова играта на тима, колкото отнетите по-късно титли", коментира Конте пред "Скай Спорт".

По-късно той се върна към темата и пред микрофоните на РАИ.

"Когато говори гуру като него, всички трябва да млъкнат, да наведат глава и да му се поклонят", подхвърли саркастично наставникът на бианконерите. "Сега, когато него го няма, Ювентус явно участва в някакъв турнир с аматьорски отборчета. Други велики треньори на Юве, като Липи и Трапатони, винаги се държат възпитано и показват уважение към работата на другите. Капело да си гледа работата и да му мисли как ще се оправя на световното", изригна Конте.

Той не пропусна да защити Джовинко, който бе освиркан от тифозите при смяната си.

"Намирам случилото се за несправедливо и не разбирам тази реакция. Нека тези хора да се замислят дали са постъпили правилно. Толкова съм огорчен, че не искам повече да говоря по тази тема", сподели треньорът на Ювентус.