Асамоа откри за шампионите след двойно подаване и прекрасен изстрел от 16-ина метра в 17-ата мин. Домакините удвоиха в 29-ата мин., когато Маркизизо довкара топката, отбита от вратаря Агаци в празната врата.

В началото на втората част бианконерите повториха грешката от миналата седмица и допуснаха попадение в мрежата си. Нещо повече – това бе комичен автогол, който видимо покачи напрежението на терена и по трибуните. Лихщайнер уцели Касерес в опита си да прати топката надалеч от наказателното поле и Буфон нямаше какво да стори.

Все пак малко по-късно Йоренте се разписа с глава след корнер на Пирло и водачът в класирането не позволи нова драматична развръзка, като тази срещу Верона. 3:1 – задачата на преследвача Рома става все по-сложна.


Треньорът на Ювентус Антонио Конте остави на пейката титулярите Погба и Тевес. На тяхно място в игра се появиха Маркизио и Джовинко.

Без да бързат, спокойно и методично шампионите започнаха да притискат съперника още от първите минути. Йоренте стреля много неточно от удобна позиция, а след минута-две центриране на Джовинко отляво предизвика разбъркване и в крайна сметка Пирло шутира в аут. Малко по-късно плеймейкърът на Ювентус направи нехарактерно остро влизане срещу съперник и бе санкциониран с жълт картон.

Бианконерите поведоха в 17-ата мин. Асамоа получи от Маркизио, напредна, направи двойно с Йоренте, нагласи си топката на левия крак и от дъгата на пеналта препарира вратаря на Киево Агаци. 

Ювентус удвои в 29-ата мин. Пирло изпълни майсторски един далечен фаул, топката тупна, Агаци я отби, но право в краката на Маркизио, който я прати в опразнената мрежа.

Драме от Киево направи най-запомнящата се атака за веронци през първата част. Той се промъкна между Видал и Лихтщайнер, но ударът му с левия крак бе далеч от целта.

Киево опита да изнесе играта в по-предни позиции след почивката. Първото опасно положение обаче бе пред вратата на веронци. Пирло центрира от фаул и Теро едва не си забоде автогол с глава. При корнера Йоренте не успя да порази целта отблизо,

При последвалата атака пролича, че наказателната тренировка на Антонио Конте в понеделник не е дала желания резултат. Топката бе подадена в наказателното поле на бианконерите и се стигна до нелеп автогол. В опита си да изчисти мощно в трибуните Лихтщайнер уцели съотборника си Касерес и топката се озова в мрежата на сащисания Буфон.

Малко след това Теро проби отдясно и подаде на Пелисиер. Бонучи обаче се хвърли в краката му и не позволи ударът му да застраши Буфон.

Мачът вървеше по сценария от миналата седмица. И тогава Ювентус смачка съперника през първата част, но се пропука след почивката. Този път обаче Старата госпожа използва ахилесовата си пета – статичните положения – в своя полза.

Пирло стреля хитро от фаул в 47-ата мин. Вратарят на Киево Агаци отби в корнер, въпреки че топката вероятно нямаше да е в очертанията на вратата. При ъгловия удар Йоренте се разписа с глава от упор, след като Агаци и защитниците не успяха да му противодействат в малкия пеналт.

В 66-ата мин. Джовинко стреля опасно покрай гредата. Малко по-късно той извърши дивашко нарушение и си изкара картон, след което бе заменен. Докато напускаше терена нападателят на Ювентус бе освиркан от тифозите. Антонио Конте реагира, като го прегърна, за да демонстрира подкрепата си.

Смяната на Конте бе двойна и в игра се появиха Тевес и Освалдо (на мястото на Йоренте). Това внесе живец в играта на бяло-черните, макар че за разлика от първото полувреме гостите се стремяха да атакуват, вместо да стоят окопани пред наказателното поле.

В 80-ата мин. Буфон изби неубедително едно центриране, топката попадна в Радованович, но ударът му от границата на пеналта бе избит от Асамоа.

Халфът на Юве Маркизио получи шанс да се разпише за втори път. Пирло го изведе зад отбраната на Летящите магарета в 88-ата мин., но топката му дойде малко неудобна и в крайна сметка вратарят Агаци парира удара му.

След ъгловия удар Освалдо като по чудо не уцели вратата с мощен изстрел с левия крак. В Самия край пък Буфон спаси точен удар от средна дистанция.

 

Ювентус – Киево 3:1

1:0 Асамоа 17

2:0 Маркизио 29

2:1 Касерес 51 (автогол)

3:1 Йоренте 58

Ювентус: Буфон, Касерес, Бонучи, Огбона, Лихтщайнер, Видал (85 Падоин), Пирло, Маркизио, Асамоа, Джовинко (71 Тевес), Йоренте (71 Освалдо)

Киево: Агаци, Сардо, Фрей, Канини, Бернардини, Драме (63 Рубин), Гуана, Хетемай, Радованович, Теро (78 Обина), Стоян (46 Пелисиер)