Загубата от Галатасарай, която изхвърли Ювентус от Шампионската лига, е струвала на клуба 25 млн. евро, заяви изпълнителният шеф на Старата госпожа Бепе Марота. Както е известно, мачът премина при скандални условия, тъй като теренът на стадиона в Истанбул приличаше на картофена нива заради обилния снеговалеж и дори се наложи двубоят да бъде прекъснат и доигран на следващия ден.

„От бизнес гледна точка един футболен клуб е поставен в неизгодна ситуация, защото винаги има неизвестни в уравнението. Един гол може да ти струва 25 млн. евро, а изходът от мачовете е непредсказуем. Това ни се случи на нас, защото отпадането от Шампионската лига ни излезе 25 млн. евро”, обясни Марота.

Изпълнителният шеф на Ювентус каза също, че скандалът „Калчополи” през 2006 г. е върнал много назад не само Ювентус и другите засегнати клубове, но и калчото като цяло.

„През 2006/07 аз бях директор в Сампдория. Заради изхвърлянето на Ювентус от елита клубът загуби 2 млн. евро., защото стойността на първенството като цяло намаля”, коментира Марота. „що се касае конкретно до Юве, търговската марка загуби много заради скандала. После започна възходът, чиято кулминация бе построяването на новия стадион”.

„Стадионът има огромно значение за нас. Ние единствени в Италия имаме собствен стадион и то нов. Той ни позволи да увеличим приходите си, което пък ни направи по-конкурентни на трансферния пазар”, каза още Марота.

Той обаче добави, че като цяло италианският футбол изостава от водещите европейски първенства.

„Финансовият ни ръст е много малък в сравнение с други страни”, заяви Марота. „На някои стадиони посещаемостта е под 50%”, изтъкна изпълнителният шеф на Ювентус..