Мениджърът на Челси Жози Моуриньо направи кратък анализ на европейския футбол в навечерието на мача на сините с Кристъл Палас и разкритикува представянето на Ювентус и Наполи на континенталната сцена.

"Миналата година Челси изпадна от Шампионската лига и игра в Лига Европа със състав, който бе предназначен за високи цели", заяви Моуриньо.

"Тази година същото се случи на Ювентус и на Бенитес. Ако Ювентус спечели Лига Европа, това няма да е никакъв успех. Те, както и Наполи, имат отбори като за Шампионската лига".

"Аз по принцип съм срещу "изпадането" от единия турнир. Тази схема ощетява участниците в Лига Европа. В техния турнир участват отбори от Шампионската лига като Ювентус, Порто и Бенфика", подчерта Жозе.

Изказването на Специалния събуди спомена за една негова крилата фраза отпреди няколко години.

"Спечелих титлата на Англия и искам да я спечеля отново. Спечелих Купата на Англия и искам да я спечеля отново. Спечелих Купата на Лигата и искам да я спечеля отново. Спечелих Шампионската лига и искам да я спечеля отново. Спечелих и Купата на УЕФА и това ми стига. Не искам никога повече да я печеля пак!"