Наполи излиза срещу Ювентус в неделя вечерта. Мнозина очакваха именно тези два отбора да се борят за титлата, но в действителност Старата госпожа докосва третото поредно скудето, докато южняците изостават дори в битката за второто място.

"Веднага разбрах какво голямо значение има мачът с Ювентус за нашите тифози", заяви Бенитес. "Всички тук искат да ги бием. Двубоят е важен не само защото ни трябват трите точки, за да продължим да гоним второто място. В началото на сезона не очаквах изоставането ни от бианконерите да е толкова голямо, но те имат по-силен състав от нашия. Когато имаш повече пари, победите идват по-лесно."

"Можем да бием Ювентус. Важно е да запазим хладнокръвие и да започнем силно мача. Мотивацията ни няма как да не е на ниво, а тифозите на стадиона ще ни заредят допълнително с енергията си. Не можем да си позволим никакви грешки, ако искаме да спечелим този мач", добави треньорът на Наполи.

Испанецът не пропусна да отговори и на мениджъра на Челси Жозе Моуриньо, който ден по-рано заяви, че Наполи се е провалил на международната сцена, след като е "изпаднал" от Шампионската лига в Лига Европа.

"Моуриньо приказва много и за всички. Фактите обаче са в моя полза. В Ливърпул имахме отбор, който беше двойно по-евтин от Челси, но спечели Шампионската лига и на два пъти ги отстранихме от турнира. А той няколко години разполагаше с огромни средства в Реал, а не направи нищо в Европа. Резултатите са по-важни от приказките", заяви Бенитес.