Италианският шампион Ювентус ще се опита да откупи правата на играещия под наем от Саутхямптън Дани Освалдо срещу доста по-ниска сума от тази, която е в клаузата на договора между двата отбора, пише английското издание "Мирър".

28-годишният нападател бе преостъпен на торинци до края на сезона с опция за закупуване 15 милиона паунда. Въпреки, че Антонио Конте е доволен от старанието на нападателя, ръководството на "Старата госпожа", смята, че поставената от Саутхямптън цена е нереалистична. От клуба са склонни да платят едва 7 милиона паунда, за да подпишат за постоянно с Освалдо.

Аржентинецът с италиански паспорт премина в редиците на английския клуб през миналото лято срещу 12,8 милиона паунда, но престоят му на "Сейнт Мери" бе неуспешен, а на всичкото отгоре италианският национал се забърка в скандал, след като с Жозе Фонте едва не се сбиха.

Междувременно мениджърът на "Светците" Маурисио Почетино призна, че бъдещето на младата надежда на отбора Люк Шоу е изцяло в ръцете на клубните собственици.

Последният е желан от водещите отбори на Острова, като Манчестър Юнайтед има много сериозни апетити към него и се смята, че е готов да извади 30 милиона паунда, за да си осигури услугите му.