Ювентус направи поредна крачка към титлата, като победи с 1:0 Болоня. Този мач обаче показа защо според сведенията на италианските медии треньорът Антонио Конте готви тактическа революция през лятото. В отсъствието на Тевес и Видал бианконерите създадоха твърде малко ситуации за гол, но поне постигнаха желания резултат.

Единственото попадение отбеляза Пол Погба с удар извън пределите на наказателното поле в 64-ата мин. Що се касае до вратаря на Ювентус Буфон, той почти не игра с топката в целия мач. Колегата му Курчи също нямаше много работа, като трябваше да се намесва по-решително само веднъж-два пъти.


Ювентус изигра доста слабо първо полувреме срещу Болоня. Може би торинци бяха успокоени от големия си аванс пред Рома, като в същото време имаха едно наум и за предстоящия първи полуфинал в Лига Европа срещу Бенфика.

Така или иначе, опасностите пред вратата на борещите се за оцеляване гости не бяха много. В 5-ата мин. Йоренте пое топката с гръб към вратата и подаде на Погба, чийто удар обаче бе твърде анемичен, за да затрудни истински Курчи.

Няколко минути по-късно отново Погба имаше добра възможност. Той засече с глава корнер на Пирло, но стреля над вратата.

Последваха два преки свободни удара, но този път Пирло бе далеч от виртуозните изпълнения, с които умее да взривява трибуните.

В 38-ата мин. пък Джовинко се отскубна отдясно и стигна почти до аутлинията, но ниският му пас в малкия пеналт не намери съотборник, защото Йоренте беше малко изостанал и не можеше да засече в опразнената мрежа.

Като цяло Ювентус мачкаше съперника като валяк, но на бианконерите определено им липсваше острота в завършващата фаза на атаките.

След почивката картината на терена не се промени с нищо. В 50-ата мин. Джовинко се опита фино да изведе Исла, но вратарят Курчи внимаваше и пресрещна навреме чилиеца.

В 55-ата мин. нов фаул на Пирло прелетя малко над напречната греда. Натискът на бианконерите не издържаше и крепостта на Болоня падна в 64-ата мин. Тогава Погба се освободи и с нисък удар от около 20 метра прониза Курчи – 1:0.

Веднага след това Исла финтира пазача си, свивайки навътре и стреля с левия крак. Курчи обаче отклони топката и тя излезе в корнер.

Оттук нататък мачът на практика се доиграваше. Бианконерите не търсеха особено настоятелно ново попадение, докато гостите нямаха нито вяра, нито сили, нито възможности да променят нещо.

Чак в 86-ата мин. Погба стреля от движение от удобна позиция, но право в Курчи.

Реферът Джакомели даде 5 мин. продължение и Ювентус се прибра пред вратата си да пази резултата, но гостите така и не успяха да създадат нещо съществено.

 

ЮВЕНТУС – БОЛОНЯ 1:0

1:0 Погба 64

Ювентус: Буфон, Бардзали, Огбона, Киелини, Исла (81 Падоин), Погба, Пирло, Маркизио, Джовинко (88 Видал), Йоренте

Болоня: Курчи, Антонсон (80 Лаксалт), Сьоренсен, Керубин, Гарич, Ибсон (Папони), Пациенца (89 Акуафреска), Христодулопулос, Морлео, Фриберг, Кристалдо