Нападателят на италианския шампион Ювентус Фернандо Йоренте изрази желанието си да остане колкото се може по-дълго в редиците на торинския клуб.

Бившият голмайстор на Атлетик Билбао намери своето място в тима на Антонио Конте и стана основна част от атаката на oтбора, заедно с аржентинеца Карлос Тевес.

Той не скри и желанието си новият сезон да бъде по-силен за него. Испанецът реализира 16 гола в 34 мача през миналата кампания и даде своя принос за титлата, която спечели отбора.

"За мен е нещо невероятно, че съм в клуб като Ювентус. Много съм щастлив тук и се надявам, че новият сезон ще бъде също страхотен за мен", заяви Йоренте, цитиран от "Футбол Италия".

"Надявам се дори, че ще мога да се справя още по-добре, отколкото през миналата кампания. Освен това бих се радвал да остана колкото се може по-дълго в отбора".

Въпреки, че парафира едногодишен договор в края на сезона, бъдещето на треньорa на отбора Антонио Конте продължава да бъде неясно в дългосрочен план, но това не притеснява Йоренте.

"И друг път съм имал треньори, които имат само една година до края на договора си. Конте е много голям треньор и ще даде всичко от себе си за Ювентус, както винаги го е правил", каза той.