Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес не смята, че треньорската смяна в Ювентус ще навреди много на "Бианконерите" и ще помогне на неговия тим в борбата за титлата.

Преди два дни Антонио Конте напусна "Старата Госпожа" след като три години изведе тима до титлата. На негово място дойде уволнения от Милан Масимилиано Алегри. Така според мнозина борбата за титлата ще бъде изключително равностойна и Наполи ще бъде един от претендентите за Скудетото.

Бенитес обаче не бърза да се радва.

"Чух новината, но се интересувам само от моя отбор. Съставът на Ювентус обаче винаги е бил най-силен и ще продължи да бъде така", коментира Бенитес, цитиран от сайта за италиански футбол football-italia.net.

"Нещата не се променят много, ние не ставаме фаворити. Алегри е силен треньор като Конте. Ще видим какво ще стане, но тяхното ниво винаги ще е високо".

"Нашият фокус е да играем добър футбол и да сме по-балансирани. За целта трябва да променим някои неща, но засега всичко е перфектно. Надявам се тази година да сме малко по-близо до моята идея за футбол. Миналата година получихме 39 гола. Какво можем да подобрим? Може ли дефензивен полузащитник пред защитата да помогне за това? Може би. Трябва ни баланс".

"По отношение на трансферите ние не продаваме играчите си, докато те имат място за развитие, докато могат да ни дадат още. И е важно да ги запазим", коментира Бенитес слуховете за продажба на някои играчи, особено след идването на Мичу.

"Игуаин и Кайехон не са за продажба, точка. Ще говоря с Мичу за конкретни цифри, за да го мотивирам. Но първо той трябва да свикне със съотборниците си. Той е играч, който може да играе две роли- нападател и втори нападател. Той може да се адаптира, той може да играе със съотборниците си, има страхотен тайминг и може да вкарва голове".

"Подарък на трансферния пазар? За мен да се върнат Хамшик, Место, Сунига, Маджио ще означава, че сме по-силни от миналата година. След това има тези, които дойдоха януари и други играчи, които ще опитат да се подобрят".

"Можем да играем 4-3-3, 4-1-4-1, така че по зицията на Марек не е проблем. Важно е да го накараме да играе със самочувствие, тъй като във всяка тренировка се виждат неговите качества. Той може да вкара 10-12 гола".

"Не е лесно след световно първенство. Вече изпитах това в други клубове 2-3 пъти. Играчите се връщат на 27-28 юли, след това на 4 август. Зависи от манталитета на всеки. Например Лоренцо Инсине се върна няколко дена по-рано и това е позитивно".

"Тези, които дойдоха по-късно надали ще са готови на 100 процента. Затова ще е важен пълният състав. Но вероятно Гонсало Игуаин и Федерико Фернандес на 80 процента ще са достатъчно подготвени. Ще видим".