Алваро Мората вече може да бъде считан за футболист на Ювентус. Медиите в Италия и Испания съобщават, че в последните часове разговорите между двете страни са ускорени и всичко по контракта е уточнено и остава само официалното потвърждение. 

Според „Гадзето дело Спорт” Старата госпожа ще плати 18 милиона евро за младия нападател. Сумата е по-ниска от тази, която преди време се споменаваше, а именно 22 милиона. Реал си запазва правото да го откупи обратно срещу 30 милиона. 

Въпреки това парите са достатъчно солидни и то при положение, че Мората все пак не бе твърд титуляр в отбора, а влизаше предимно от пейката. Дори и за краткото време на терена обаче, той показа потенциала си и това явно е причината Юве да реши да го вземе. 

Раздялата с Антонио Конте в началото на седмицата породи известна несигурност около осъществяването на трансфера, но новият треньор на торинци Масимилиано Алегри се е обадил на Мората, за да го увери, че го иска в отбора си, така че всичко ще приключи според очакванията.