Членът на борда на директорите на Ювентус Павел Недвед изненадващо защити Луис Суарес, който ухапа бранителя на "старата госпожа" и Италия Джорджо Киелини по време на Мондиал 2014.

"Бях много ядосан на Киелини за неговата реакция. Той се държа като малко дете, показвайки белега от ухапването си на главния съдия", отсече Недвед пред "Деник Спорт".

"Говорих за това с Бепе Марота и ще обсъдя ситуацията директно с футболиста. Във всеки случай Джорджо показа интелигентност дни по-късно, когато помоли ФИФА да намали наказанието."

"Суарес е страхотен футболист и аз бих го купил веднага в Ювентус. Всъщност, преди две години ние бяхме близо до неговото привличане, аз бях напълно съгласен. "

"Луис е шампион, това е всичко. И аз бях футболист, така че съм наясно какво е да имаш моменти, в които да избухваш."

В същото време футболист №1 на Европа за 2003 година обясни защо треньорът Антонио Конте напусна Юве.

"Антонио напусна, защото нямаше енергията да води спорове с ръководството. Той искаше да си тръгне още през месец май, но ние говорихме с него и го убедихме да помосли докато излезем във ваканция. След като се завърна, той реши, че няма да продължи."

"Нито една от тезите за напускането му, появили се в медиите, не отговаря точно на истината. Конте просто беше уморен. Решението му беше изненада за нас, макар да бяхме говорили за това."

"Но неговото напускане не променя нашата пазарна политика. Ние не възнамеряваме да продаваме важните футболисти на клуба", добави Недвед.