Ювентус официално привлече крилото на Удинезе Роберто Перейра.

По-рано днес той премина успешно медицински прегледи и подписа днес следобед. 23-годишният играч изкара 3 сезона в Удинезе, където записа 74 мача и вкара 8 гола.

"Футболен клуб Ювентус може да обяви днес, че Роберто Максимилиано Перейра финализира трансфера си в клуба, след като бяха договорени условията с Удинезе за едногодишен наем за 1.5 милиона евро", се казва в изявление на сайта на Юве.

"Споразумението включва и опция за постоянно закупуване от Ювентус в края на сезон 2014-2015 за цена от 14 милиона евро, която трябва да бъде платена в рамките на три години".

"Тази сума може да бъде увеличена с още 1.5 милиона евро, ако Перейра постигне определени предварително уговорени цели до 30 юни 2020 година".

"Чувствам се добре и съм много щастлив да бъда тук", заяви Перейра пред клубната телевизия на Ювентус.

"Дойдох във велик отбор, където трябва да играеш добре всяка седмица. Сега просто чакам да започна тренировки, за да съм на разположение на треньора".

"Очевидно ще е трудно да пробия в титулярния състав, но ще тренирам до съотборниците си, за да мога да се уча от тях".

"Може би веднъж когато почна да играя, ще мога да покажа какво мога. Аз съм скоростно крило и обичам да дриблирам. Винаги се опитвам да помагам на отбора и да предлагам нещо допълнително".