Карлос Тевес и семейството му преживяха кошмарни няколко часа във вторник, но в крайна сметка всичко приключи щастливо. "Бащата" на футболиста бе отвлечен в Буенос Айрес, но бе освободен няколко часа по-късно срещу откуп. Според аржентинската преса става дума за сума от порядъка на 36 хил. евро.

Случилото се даде повод на сайта goal.com да припомнят семейната история на аса на Юве.

Отвлеченият във вторник Сегундо Тевес, не е биологически баща на Карлитос. Истинският родител на играча навремето отказал да го признае за свой син, а по-късно бил убит в престрелка. Майката на Карлос пък го изоставила. Тогава за него започнала да се грижат вуйна му Адриана и съпругът ѝ Сегундо.

Бъдещият футболист е роден на 5 февруари 1984 година и е вписан в регистрите като Карлос Мартинес. По-късно той променя фамилното си име, като взема това на доведения си баща.

Карлос и до днес държи много на семейството си и всеки месец праща пари на "сестра си" Дебора и на "братята си" Микаел и Дебора. Един от тях бил арестуван за обир на брониран автомобил с пари през 2008 г. Тевес продължава да му помага, въпреки присъдата от 16 години затвор.