По всичко личи, че една от сапунените трансферни опери това лято ще се разиграе около Есекил Лавеси от ПСЖ. "Гадзета дело Спорт" твърди, че Ювентус и Милан са влезли в битка за правото да привлекат аржентинеца. Само преди няколко дни пък мадридски всекидневник писа, че крилото е било предложено на Атлетико (Мадрид).

"Гадзета" твърди, че парижани нямат нищо против да се разделят с Лавеси, тъй като ще вземат Ди Мария от Реал. Освен това във френската столица се въртели слухове за евентуалното привличане на друг играч на мадридчани – Бензема.

В същото време Юве има предварително споразумение с представителите на Лавеси, но парижани се опитали да вдигнат цената му, като го накарат да преподпише с тях.

Междувременно лично изпълнителният шеф на Милан Адриано Галиани се обадил на колегата си в Париж Жан-Клод Блан, за да се осведоми за ситуацията около световния вицешампион, тъй като искал да задигне играча под носа на Масимо Алегри.

Блан отговорил, че ПСЖ не продава нападатели, но според "Гадзета" става въпрос за игра на нерви с цел покачване на цената на играча.

В същото време миланският спортен всекидневник припомня, че Юве и Милан за трети път в последно време влизат в схватка за аржентинска звезда. Преди година бианконерите взеха Тевес, а това лято Хуан Итурбе отсвири двата гранда и предпочете Рома.