За деветте години, които прекара в Манчестър Юнайтед, Патрис Евра изигра 273 мача и спечели 16 трофея. Зад гърба си той има и 61 мача за Франция.

Постиженията на 33-годишния ляв бек са изключителни, но той е жаден за още. Няма съмнение, че движещият мотив за трансфера му в Ювентус бе амбицията за нови успехи, а не стремежът да свали темпото и напрежението по пътя към залеза.

Евра, подобно на Ашли Коул и Неманя Видич, си тръгна от английската Висша лига, за да играе по-често, но и за да печели. По-лесният вариант за него беше да остане в Манчестър Юнайтед и да влезе в ролята на ментор на новото попълнение Люк Шоу. Вместо това той избра новото предизвикателство.

Роденият в Дакар ветеран безспорно ще бъде ценен за Ювентус с огромния си опит, като освен това може да се превърне в ключов елемент на тима при опита на новия треньор Алегри да премине към схема с четирима защитника.

По принцип Евра е класически ляв бек, който на световното първенство доказа, че е далеч по-надежден играч, отколкото човек би помислил, наблюдавайки играта на Манчестър Юнайтед през последния сезон. Ако пък Алегри продължи да залага на системата на Конте – 3-5-2 – Евра може да заеме позицията на левия централен защитник или пък да покрие левия фланг като халф-бек.

Присъствието на френския национал ще подобри играта на Юве. Той може би не е толкова експлозивен като Квадво Асамоа, но пък е по-сигурен в отбрана и ще осигури по-добър баланс на терена.

Опитът, универсалните умения и манталитетът на Евро може да го превърнат в най-важната лятна покупка на Ювентус, като жаждата му за нови трофеи би трябвало да го превърне в един от най-важните футболисти при Алегри.

Лука Персико, "Футбол Италия"