Ювентус е по-силен от миналата година и си остава основен фаворит за скудетото, заяви бившият треньор на бианконерите и настоящ селекционер на Италия Антонио Конте.

„Ювентус изглежда по-силен в сравнение с миналия сезон и си остава големият фаворит“, сподели Конте пред „Гадзета дело Спорт“. „Освен ако не настъпят значителни промени до края на трансферния прозорец, съставът им изглежда по-внушително. Всички ключови играчи останаха, а бианконерите взеха Роберто Перейра, Ромуло и Алваро Мората, да не говорим за опитния Патрис Евра.“

Конте обаче е убеден, че Рома ще окаже сериозна съпротива на Старата госпожа през новия сезон.

„Рома се представи много добре през миналия сезон и действа отлично на пазара. Мисля, че Руди Гарсия вече ще може да избира между повече играчи и да прилага различни тактически варианти. Наполи ще трябва бързо да преодолее разочарованието от отпадането от ШЛ.

Да не забравяме и Интер. Нерадзурите привлякоха няколко добри футболисти на ключови постове. Става дума за популярни играчи, които могат да помогнат много на Интер. Мисля, че черно-сините са способни да затруднят всички претенденти за скудетото“, поясни специалистът.

„Що се касае до Милан, според мен клубът ще предприеме някакъв ход на пазара, така че ще си спестя оценката за росонерите в момента. Очевидно е, че ако вземат Фернандо Торес, това ще промени много неща. Испанецът е невероятен, когато получава свободни пространства и би паснал идеално на стила, който иска да наложи Пипо Индзаги“, каза още Конте.