Ювентус и Валенсия са направили официални оферти за нападателя на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес, пише вестник Гардиън.

Двата клуба предлагат между 12 и 15 милиона лири за мексиканския национал. Вестникът твърди още, че и Атлетико Мадрид има интерес към нападателя, макар все още да не е направил оферта.

Ернандес е един от нарочените за гонене от Луис ван Гаал футболисти. Той бе е "Черния списък" на холандеца още през лятото, а представянето му при загубата с 0:4 срещу МК Донс окончателно затвърди впечатлението, че той вече няма място на "Олд Трафорд".

Ювентус има нужда от нападател заради контузията на привлечения от Реал Мадрид Алваро Мората. Валенсия пък има амбициите да се подсили след идването на новия собственик на тима Питър Лим.

От трансфера на Ернандес пък до голяма степен ще зависи бъдещето на Дани Уелбек.  Той също е спряган за напускане, но евентуалната продажба на Чичарито може и да доведе до оставането му.

Към 23-годишния английски национал не липсва интерес и Уелбек е искан от Тотнъм, Нюкасъл, Съндърланд и Хъл Сити, твърди Скайспортс. Най-сериозен е интересът на Тотнъм, който иска нападателя под наем до края на сезона. Смята се, че самият Уелбек е съгласен да премине на "Уайт Харт Лейн".