Италианският шампион Ювентус проявява сериозен интерес към атакуващия футболист на Барселона Педро Родригес, съобщава вестник „Спорт”. 

Старата госпожа желае да подсили сериозно отбора си в опит да се превърне отново във фактор в Шампионската лига и за целта е набелязала испанския национал, който през този сезон може да играе доста по-малко на „Камп Ноу”. 

Привличането на Луис Суарес може да ограничи времето за игра на Педро, който от началото на сезона стартира в два от трите мача на Барса в Лигата, но след като наказанието на уругваеца изтече, най-вероятно времето му ще намалее предвид наличието и на Неймар. 

Ако това се случи е много вероятно самият футболист да предпочете да премине в отбор, в който ще има повече възможности за изява, но също така би искал да играе в достатъчно силен тим, като Ювентус е точно такъв. 

Педро има договор до лятото на 2016-а година с клауза за предварително разтрогване от 150 милиона евро, но е възможно още през януари от Юве да започнат с проучванията за възможността да го вземат, като за целта ще следят внимателно игровото време, което ще получи.