Новото лятно попълнение на Ювентус Алваро Мората обяви, че всички в отбора са като едно голямо семейство.

Той признава, че за него е голяма чест да носи фланелката на торинци, след като премина в клуба през лятото от испанския колос Реал Мадрид.

"За мен бе невероятен момент, когато се запознах с Буфон. Да играя и да деля една съблекалня с него за мен е истинска привилегия", обяви младият нападател, цитиран от "Футбол Италия".

"Взех фланелка от него на "Бернабеу", а той бе първият, който при пристигането ми в Ювентус, ми даде съвет".

"В Испания си спомням пък, че подавах топката в мач, в който моят съотборник Йоренте играеше. Това беше преди години, когато още бях малък. Възхищавам се наистина много на Фернандо. Той ми помага наистина много и се грижи за мен".

"Води ме на тренировка, кара ме с колата, помага ми много. Казва ми къде има магазини и какво трябва да ям. Освен това делим с Йоренте една стая при гостуванията. Той е страхотен човек. Дава ми и уроци по италиански. Не мога да искам повече от него.

"Истината е, че почти всеки ден ме кара у дома след тренировка, а един път ме заведе дори на зъболекар. Тези играчи са едно истинско семейство".

"Като говоря за това веднага се сещам също за Киелини, Перейра, Асамоа, Бардзали...Живея в центъра на Торино, хората тук са много любезни. Обичам да излизам с кучето ми. Говоря си много често с Погба. С него имаме много общи приятели, като например Варан".

"Всичко е перфектно, просто трябва обаче работа, много здрава работа. Фланелката с номер 9 е голяма мотивация. Искам да подобрявам представянето си и да се представям добре. Благодарен съм и на Реал Мадрид, тъй като изкарах 8 години там, прекрасни години", завърши Мората.