Ювентус смаза Милан, но победи само с 1:0 на „Сан Сиро“ в мач от третия кръг на Серия А. Бианконерите имаха осезаемо игрово и териториално надмощие през по-голямата част от двубоя, но не създадоха кой знае колко голови положения.

Все пак изглеждаше неизбежно гол рано или късно да падне, защото домакините по няколко минути не успяваха да се измъкнат от собствената половина. Това се случи в 71-ата мин., когато Погба майсторски изведе Тевес сам срещу Абиати и аржентинецът хладнокръвно преодоля стража на Милан.

От росонерите единствено Жереми Менез изигра добър мач, като на няколко пъти показа отличната си техника, но французинът просто нямаше как сам да се бори с отбраната на гостите.


Още от първите минути си пролича нагласата на двата отбора за двубоя. Гостите наложиха териториално надмощие, докато росонерите се затвориха в своята половина, изчаквайки възможности за контраатаки.

В 7-ата мин. опасен изстрел отправи Перейра, но топката мина малко над вратата на домакините.

Постепенно превъзходството на Юве ставаше все по-осезаемо. Гостите пресираха настървено съперника и играчите на Пипо Индзаги на няколко пъти се наложи безадресно да отправят топката към централната зона, където тя ставаше плячка на бяло-черните.

Едва към 20-ата мин. Милан за първи път успя да се задържи по-дълго в половината на гостите.

Първото опасно положение в двубоя обаче бе за Милан. Мунтари центрира по диагонала и Хонда някак успя да надскочи Киелини и да стреля опасно с глава. Буфон обаче не трепна и спаси.

Реакцията на Старата госпожа не закъсня. В 31-ата мин. Тевес изведе Перейра зад отбраната, а последният върна към Йоренте. Баскът си поведе добре топката между двама бранители, но Абиати излезе и таранът не успя да го преодолее.

Малко по-късно Перейра си направи отлично двойно подаване с Йоренте и стреля технично, от около 20 метра, но Абиати спаси.

Касерес явно получи някаква контузия и бе сменен от Огбона.

След един корнер Маркизио отправи мека балонеста топка към точката на дузпата в пеналта на Милан, но оставеният абсолютно непокрит Бонучи не се ориентира по най-добрия начин и не успя да стреля опасно с глава.

В 38-ата мин. пък Маркизио отправи коварен шут с левия крак. Тупкащата топка преодоля вратаря на Милан Абиати, но се отби от страничната греда.

Лихтщайнер се освободи на десния фланг, като надигра двама футболисти на росонерите и нахлу мощно в наказателното поле, но не успя да намери свой съиграч. Менез пък открадна топката и напредна стремително към наказателното поле на Ювентус, но близо до него бе Бонучи. В крайна сметка французинът отправи силен, но не особено прецизен шут към вратата на гостите, който Буфон парира.

В крайна сметка първото полувреме завърши без голове, като бианконерите определено имаха повече поводи да съжаляват.

Картината изобщо не се промени след почивката, с тази разлика, че росонерите окончателно се окопаха пред и вътре в наказателното поле и изобщо забравиха къде се намира вратата на шампионите.

В защита пък играчите на Милан на няколко пъти действаха панически.

В 59-ата мин. удар на Погба се отклони от крак на бранител и се стигна до корнер. Той бе изпълнен хитро  - ниско по земята към връхлитащия на първа греда Маркизио. Италианският национал потърси далечния ъгъл, но не уцели мрежата.

Неминуемото се случи в 71-ата мин. Тогава Тевес подаде на Погба и нахлу в наказателното поле. Френският национал се завъртя и намери прецизно аржентинеца, който плъзна топката към далечния ъгъл – 0:1.

Треньорът на Милан Пипо Индзаги се опита да обърне развоя на мача с отчаяни смени. На терена последователно се появиха Торес и Пацини, но двамата почти не играха с топката.

Истината е, че на росонерите отчайващо им липсва класа в средата на терена, където Де Йонг, Поли и особено Мунтари загубиха категорично сблъсъка с Перейра, Маркизио и Погба.

МИЛАН – ЮВЕНТУС 0:1

0:1 Тевес 71

Милан: Абиати, Абате, Рами, Сапата, Де Шильо, Мунтари, Де Йонг, Поли (76 Торес), Хонда (83 Пацини), Менез, Ел Шаарави (67 Бонавентура)

Ювентус: Буфон, Касерес (34 Огбона), Бонучи, Киелини, Лихтщайнер (83 Ромуло), Перейра (76 Видал), Маркизио, Погба, Асамоа, Тевес, Йоренте