Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри изкара далеч по-спокойни 90 минути на „Сан Сиро“ в събота вечерта в сравнение с противника си Пипо Индзаги. Бившият треньор на Милан подчерта, че отборът му е имал пълно превъзходство в мача и заяви, че не чувства успеха като личен реванш срещу клуба, който го уволни преди по-малко от година.

„Според мен се получи добър мач. Момчетата контролираха добре топката. Създадохме доста положения, като позволихме да ни хванат на контра само два пъти“, констатира Алегри.

„Като цяло се представихме много добре, макар  че можехме да се възползваме по-добре от головите си ситуации. След като поведохме, момчетата се справиха отлично, стремяха се да държат топката и не се огънаха от опита за преса от страна на Милан.“

„За мен това не е никакъв реванш, макар че би било лицемерно да заявя, че това беше мач като всички други“, призна Алегри. „Аз имам само хубави спомени от Милан, но сега съм треньор на Ювентус.“

Специалистът изказа известно недоволство от Пол Погба, въпреки че френският национал изигра ключова роля за попадението на Карлос Тевес.

„Много се ядосвам на Погба. Той има огромен потенциал, но засега не успява да реализира по-голямата част от него. Той е истински гигант и като техника, и като физика“, поясни Алегри. "Де Йонг на практика се опитваше да пази персонално Тевес, така че казах на Карлос да се мести на крилото, за да отваря пространства, в които да нахлува Перейра. Опитахме се да заобиколим Де Йонг и да затрудним Милан с много движение."