Ювентус продължава наказателната акция в Серия А този сезон. Шампионите спечелиха четвъртия си пореден мач от началото на кампанията и отново без да допуснат гол. Този път новака Чезена бе сломен 3:0.

Ако добавим и Шампионската лига, Юве има пет мача, пет победи и нито един допуснат гол във всички турнири.

Срещу Морските кончета силен мач изигра Себастиян Джовинко, който смени Карлос Тевес в стартовия тим. И двата гола обаче вкара Артуро Видал. Чилиецът първо откри от дузпа в 18-ата минута, а след това успокои феновете с втори гол в средата на втората част.

В края Лихтщайнер направи резултата да изглежда така, както бяха силите на терена. Той се разписа след пас на Падоин.

Старата госпожа има пълен актив от 12 точки и голова разлика 7:0. Чезена остана с 4 точки.


Ювентус не беше стартирал в Серия А без да допусне гол в първите 3 кръга от 10 години. Освен сухите мрежи отбора на Алегри спечели и трите си мача досега. Следващият съперник бе новака Чезена.

Извън игра за Юве бяха Касарес, Пирло, Бардзали и Мороне. Треньорът Алегри реши да направи ротации и даде почивка на Карлос Тевес и Пол Погба. Джовинко партнираше на Йоренте в атака, а Перейра получи място в средата на терена.

Чезена навакса два гола пасив, за да измъкне 2:2 от Емполи миналия уикенд и бе с четири точки в актива.

Първият шанс за гол се откри пред Джовинко. Той стреля от фаул право в стената, но топката се върна при него и последва воле, при което Никола Леали спаси.

В 17-ата минута Юве получи дузпа. Емануел Кашоне удари топката с ръка в наказателното поле и макар играча на Чезена да протестира, че е опитал да предпази лицето си при удара на Видал, рефера посочи бялата точка. Видал реализира, макар вратаря Леали, който е собственост на Юве, да докосна топката с ръка.

Чезена също опита да сътвори нещо в атака. Гуидо Марилунго стреля от разстояние и вратаря Буфон трябваше да избива над гредата. 

В края на полувремето Йоренте и Джовинко стреляха неточно от добри позиции. Втората част започна с нов шанс за Юве. Атомната мравка стреля от малък ъгъл, но вратаря Леали изби. Видал опита добавка, която отиде над вратата.

Джовинко правеше много силен мач и постоянно бе проблем за Чезена. Нападателят бе много близо до гола, като стреля добре точно под сглобката на гредите, но Леали се хвърли и успя да избие в корнер.

Натискът на Юве даде резултат в 64-ата минута. Видал овладя топката пред наказателното поле и с премерен удар я прати в далечния ъгъл - 2:0. Това бе гол №30 за Видал в Серия А. От началото на сезон 2011/12, когато пристигна в Юве, няма друг халф с повече попадения. Единствените чилийци с повече попадения в калчото от Видал са Пиния (34) и Марсело Салас (36).

След това резервата Мората пропусна от удобна позиция. Нападателят получи топката в наказателното поле от Евра, опита да се завърти, но просто не уцели топката и не нанесе удар.

Джовинко пропусна още един шанс, като не уцели вратата от малък ъгъл, преди да дойде третия гол. В 86-ата минута Лихтщайнер бе изведен в наказателното поле от Падоин и с прецизен удар прати топката в далечния ъгъл.

В края победата можеше да е още по-голяма за Юве, но Джовинко удари греда. Падоин пък видя удара му от 25 метра как бе отразен от вратаря Леали.

ЮВЕНТУС - ЧЕЗЕНА 3:0
1:0 Видал 18 дузпа
2:0 Видал 64
3:0 Лихтщайнер 86

ЮВЕНТУС: Буфон, Огбона, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер (87 Пепе), Видал (80 Падоин), Маркизио, Перейра, Евра, Джовинко Йоренте (70 Мората)

ЧЕЗЕНА: Леали, Крайнк, Лукини, Капели, Перико (56 Карбонеро), Джорджи (77 Ника), Кашоне, Мацота (46 Копола), Рендзети, Дефрел, Марилунго