Идната седмица ще бъде от огромно значение за сезона на Ювентус както на вътрешната, така и на европейската сцена. Предстоят двубои с Атлетико и Рома, но треньорът на бианконерите Масимилиано Алегри подчерта, че преди тях трябва да бъде спечелен мачът с Аталанта тази вечер.

"Тези три точки са от фундаментално значение за нас. Не е лесно да победиш в Бергамо. Затова трябва да сме максимално готови и едва след това да мислим за Атлетико и Рома", отсече треньорът. "Ще променя някои неща в сравнение с двубоя с Чезена. Срещу Аталанта ще играе най-силният според мене състав."

"Не е справедливо да се говори за ротация, защото така се омаловажава ролята на играчите, които по-рядко излизат на терена", продължи Алегри. "Ние имаме достатъчно дълга скамейка, за да покрием липсата на четирима-петима от т. нар. "титуляри".

Вземете например нападението – имам петима отлични нападатели. Много би ми се искало да ги пусна едновременно, но няма как. Ние играем за победа, а тя не се постига по този начин. Зрелищната игра по принцип не ме интересува. Що се касае до мача с Рома идната седмица, още е рано да мислим за него. Мога да кажа, че това ще е важен, но не и решаващ двубой, защото все пак се пада едва в шестия кръг от началото на шампионата."