Ювентус удари Рома с 3:2 в скандален и противоречив мач от 6-ия кръг на Серия А. Двубоят бе изпълнен със спорни ситуации, а реферът Джанлука Роки се превърна в главно действащо лице. 

Той отсъди 3 дузпи, даде 2 червени картона и на няколко пъти трябваше да се намесва след сдърпвания между играчите, след като изнерви съперниците още до почивката с отсъжданията си. 

В крайна сметка Бианконерите триумфираха след късен гол на Леонардо Бонучи. Преди това мачът премина през два обрата, за да завърши все пак с триумф на шампионите. 


Неочаквано за мнозина Андреа Пирло стартира за домакините, който записа първо участие от 6 седмици. Артуро Видал липсваше, а Квадво Асамоа се появи вместо Патрис Евра. Мартин Касерес започна, въпреки че срещу Атлетико получи контузия в рамото. 

Франческо Тоти бе сред титулярите за Рома, след като само преди дни се превърна в най-възрастният голмайстор в Шампионската лига. Хуан Мануел Итурбе се завърна за Вълците, но контузени бяха Де Роси, Кастан, Астори, Де Санктис, Строотман, Бориело и Балдзарети. На вратата отново бе Лукаш Скорупски, а Холевас бе предпочетен за ляв бек пред Ашли Коул. 

Началото бе равностойно без нито един от двата отбора да стигне чисто положение. В 11-ата минута Старата госпожа поиска дузпа, когато Карлос Тевес опита удар, но се получи пас към застаналия пред вратарското поле Клаудио Маркизио, който падна след като стреля неточно, но реферът правилно не отсъди наказателен удар. 

Домакините все пак бяха по-настоятелни и удар на Тевес бе блокиран от Кейта. В 22-ата минута Маркизио бе изведен отлично зад защитата с дълго подаване и успя да стреля от сравнително трудна позиция, но не намери вратата. 

В 25-ата минута обаче ситуацията се промени. Тоти фаулира Пирло на опасна позиция и той опита да прехвърли стената, в която бе Майкон. Топката рикошира в бразилеца, който обаче изби топката с ръка, която обаче бе пред тялото. 

Реферът първоначално свири сякаш нарушение, а след това даде дузпа, вероятно след консултация с един от помощниците си. Майкон бе малко в наказателното поле при изпълнението, а след това подскочи напред, така че контактът с ръката му бе около границата на наказателното поле и много трудно можеше да се прецени къде се случи всичко. 

Останаха сериозни съмнения в правилността на отсъждането на рефера, на така или иначе Карлос Тевес реализира от бялата точка 7-ия си гол за сезона във всички турнири. Заради иронични жестове край тъчлинията треньорът на гостите Руди Гарсия бе изгонен. 

Само че в 31-ата минута арбитърът даде дузпа и за гостите. При един свободен удар Лихщайнер тушира Тоти в наказателното поле стремейки се да му попречи да стигне до топката и ветеранът остави шансове на добрия си приятел Буфон, вкарвайки за 1:1. 

Случилото се обаче изнерви и двата отбора, които започнаха да правят доста груби нарушения. Кейта не успя да стреля при една добра ситуация за Рома, а след това удар на Тевес бе блокиран от няколко играчи на гостите. В 41-ата минута Киелини стреля на сантиметри покрай вратата с глава след корнер, а след това столичани удариха. 

Жервиньо изведе по прекрасен начин Итурбе зад защитата, елиминирайки всички дефанзивни играчи на Бианконерите и нападателят реализира с остър удар в близкия ъгъл. 

Секунди преди паузата Жервиньо можеше да вкара и трети гол, когато остана един на един срещу Киелини на фланга. Той навлезе към центъра и потърси далечния ъгъл, но не бе точен. Но драмата не бе свършила. 

Дълбоко в добавеното време Погба опита пробив в пеналта и преодоля шпагата на Пянич. Босненецът обаче вдигна в последния момент десния си крак и сякаш закачи леко съперника, който веднага падна на земята. Реферът даде втора дузпа за Юве, макар и контакта да бе на границата на наказателното поле. Тевес не сбърка и изравни. 

След паузата двата състава се поуспокоиха, като все пак Манолас трябваше да спира опасна контра на домакините. Рома пък отговори с пробив на Жервиньо по крайната линия, след който той върна отлично на Пянич. Босненецът бе сам на ъгъла на вратарското поле, но ударът му не намери далечния ъгъл. 

Финалните минути бяха силни за Ювентус. В 82-ата минута влезлият от пейката Алваро Мората можеше да се превърне в герой, но ударът му с глава срещна горната част на напречната греда и топката излезе в аут. След това Тевес се обърна, но миг преди да стреля Холевас го спря. 

След последвалия корнер обаче Юве вкара. Топката бе избита и от границата на наказателното поле Леонардо Бонучи със страхотен удар от въздуха я прати в долния десен ъгъл на вратата. Скорупски нямаше добра видимост, тъй като играч на домакините му пречеше изтегляйки се назад и не успя да реагира. 

Малко след това Мората направи шпагат срещу Манолас, който бе опасен, но нападателят игра и с топката. Бранителят на Рома връхлетя върху съперника си и го блъсна на два пъти, което донесе сериозно сдърпване между играчите, които реферът успокои с червени картони на двамата, които бяха в основата на случилото се. 

До края гостите не успяха да стигнат до опасна ситуация и допуснаха първо поражение през кампанията след 5 поредни победи. Те остават на 3 точки от Ювентус, който продължава с пълен актив след 6 кръга и има 18 точки. 

Ювентус – Рома    3:2

1:0    Тевес    27 дузпа
1:1    Тоти    32 дузпа
1:2    Итурбе    44
2:2    Тевес    45+3    дузпа
3:2    Бонучи    86

Ювентус: Буфон, Касерес (46 Огбона), Бонучи, Киелини, Лихщайнер, Погба, Пирло (79 Видал), Маркизио, Асамоа, Тевес, Йоренте (59 Мората)


Рома:  Скорупски, Майкон, Манолас, Янга-Мбива, Холевас, Пянич (85 Паредес), Кейта, Наинголан, Итурбе (66 Флоренци), Жервиньо, Тоти (75 Дестро).