Нападателят на Евертън Ромелу Лукаку призна, че е отхвърлил възможност да заиграе в италианския шампион Ювентус.

Той бе закупен от "Карамелите" през лятото и обяви, че това е най-доброто място за него.

Отборът от Ливърпул го привлече за постоянно срещу рекордните 28 милиона паунда, след като Моуриньо така и не даде шанс на белгиеца да се наложи на "Стамфорд Бридж" и напускането му на Челси бе наложително.

"Помислих сериозно над това да играя в Ювентус, защото това е голям отбор, но за мен Евертън е перфектното място", обяви белгиецът пред "Сънди Пипъл".

"Аз съм тук и съм щастлив в този клуб. Не съжалявам за избора, който направих. Евертън е най-добрият избор за един млад футболист, който иска да се развива", добави той.

"Този клуб е напълно подходящ за мен. Те направиха наистина много големи усилия, за да ме привлекат. Чувствам се като у дома си тук".

Към днешна дата обаче отборът се намира в много сериозна дупка и заема непривичното 17-о място в класирането след слабия си старт на сезона.

"Евертън играе добър футбол. Искаме да покажем, че силното ни представяне през миналата година не е било плод на случайност. Нашата мисия е да се класираме в челната четворка и да играем в Шампионската лига, защото този шанс ни се изплъзна през миналия сезон", завърши той.