Селекционерът на Русия Фабио Капело даде да се разбере каква е разликата между Ювентус и останалите грандове на Апенините.

Той отсече, че "Бианконерите" имат манталитет на победители.

Според него именно това е направило разликата в дербито между торинци и Рома, което завърши с инфарктен успех от 3:2 за шампионите.

"Юве  - Рома не бе красив мач в много отношения, особено като говорим за полемиките след края на сблъсъка", обяви той, цитиран от "Футбол Италия".

"Бях малко разочарован честно казано, тъй като все пак трябва да се дава пример, за да може италианският футбол да се върне към топ нивото си. Разликата е в това как си свикнал да печелиш. Има клубове с манталитет на победители, какъвто е и Ювентус".

"Когато бях в Милан имаше седем клуба, които се бореха за Скудетото. По това време имаше и някои велики президенти. Сега единствените клубове в битката за титлата са Юве, Рома и Наполи".

"Нивото на играчите в Серия "А" спадна много. Ако например даден футболист тренира с някоя голяма звезда, може да научи нещо от него и да стане по-добър".

"В днешно време обаче няма такива велики играчи в отборите и нивото е посредствено. За щастие по време на икономическата криза в италианския футбол пристигат млади и талантливи чужденци. Единственият топ играч, който дойде, е Карлос Тевес", каза още той.