Ювентус си върна трите точки аванс на върха в Серия А, които изгуби миналия кръг. Бианконерите победиха без да се напъват Палермо с 2:0 у дома. Те вече имат 22 точки от 8 кръга, докато сицилианците остават в зоната на изпадащите само с 6 точки до сега.

Мачът не блестеше с интересни ситуации пред двете врати. Ювентус обаче вкара по един гол във всяко полувреме. Артуро Видал откри преди паузата след пас на Карлос Тевес. Фернандо Йоренте оформи резултата с първия си гол за сезона, като засече с глава центриране от корнер.

Българинът Ивайло Чочев въобще не се появи в игра за гостите. 


Ювентус искаше да си върне трите точки аванс пред Рома, след като в миналия кръг завърши само 1:1 със Сасуоло. Освен това през седмицата бианконерите паднаха в Шампионската лига от Олимпиакос.

Ромуло се завърна в състава след контузия, но извън тима бяха Касарес, Бардзали и наказания Падоин. Въпреки очакванията Мората да е титуляр в атака за Юве, треньора Алегри заложи на Йоренте и Тевес. Неочаквано и Пол Погба, който подписа договор до 2019 г. с Юве, не беше в стартовия тим.

Ивайло Чочев остана резерва за Палермо. Сицилианците спечелиха три пъти поред в Торино между 2009 и 2011 г., но в последните два мача тук загубиха. 

Клаудио Маркизио стриля над вратата, а след това Йоренте стреля с глава, но неуспешно. Васкес видя как удара му се отклони в съперник и отиде над вратата. От изпълнението на корнера отново Васкес стреля с плонж и топката облиза гредата.

След половин час игра Ювентус имаше топката 72% от времето, но без да създава положения за гол. Чак в 32-ата минута домакините пробиха. При една контраатака Карлос Тевес подаде към Артуро Видал, който се разписа с удар в ъгъла. Това беше трети гол на чилиеца този сезон в Серия А.

Второто полувреме не беше по-интересно. В 64-ата минута Юве вкара втори гол. След корнер Фернандо Йоренте се разписа с удар с глава. Това беше първи гол за сезона на испанеца в Серия А. Неговият осми с глава в калчото.

В 89-ата минута резултата можеше да стане 3:0, но резервата Себастиян Джовинко удари греда. Нападателят стреля с левачката извън наказателното поле. 

ЮВЕНТУС - ПАЛЕРМО 2:0
1:0 Видал 32
2:0 Йоренте 64

ЮВЕНТУС: Буфон, Огбона, Бонучи, Киелини, Перейра (53 Лихтщайнер), Видал, Пирло (65 Погба), Маркизио, Асамоа, Йоренте, Тевес (80 Джовинко)

ПАЛЕРМО: Сорентино, Муньос, Гонсалес, Анделкович, Пизано, Болцони, Ригони (74 Мареска), Барето (60 Белоти), Федал, Васкес (80 Куайсон), Дибала