С драматичен гол в 94-та минута Дженоа шокира Ювентус с 1:0 на своя стадион "Луиджи Ферари".

Трябва обаче да се отбележи, че попадението на Лука Антонини бе от засада, която остана незабелязана от съдиите.

Преди това Юве доминираше през всичките 90 минути на мача, но през първото полувреме Фернандо Йоренте удари гредата, а към края на мача вратарят на домакините Перин направи невероятно спасяване срещу Алваро Мората.

Това бе първа загуба за шампионите от началото на сезона. Така тимът на Масимилиано Алегри бе застигнат начело на класирането от Рома.


Юве изненада домакините със заучено изпълнение на фаул във втората минута, при което Видал получи пас в наказателното поле, но за малко не достигна топката, за да стреля от упор.

Гостите продължиха да доминират и удар от дистанция на Лихщайнер рикошира леко и топката мина покрай сглобката на гредите.

В 12-та минута домакините имаха възможност, когато центриране към втората греда не бе пресечено от защитата на Юве и Пиния се хвърли и засече с шпагат, но не уцели вратата.

В 21-та минута Юве организира хубава и бърза атака, при която Погба изведе Тевес отляво и той нанесе остър диагонален удар, но Перин се хвърли и направи добро спасяване.

Две минути по-късно се прояви и Фернандо Йоренте. Той овладя топката с гръб към вратата и се завъртя покрай защитник, след което падайки нанесе удар в гредата.

След това обаче играта стана разпокъсана и въпреки териториалното превъзходство на "Бианконерите", нямаше повече голови положения.

Второто полувреме започна без натиск на Юве, който продължи да се затруднява с организиране на атаките си. В 52-та минута обаче гостите имаха добра възможност след центриране от корнер, при която Бонучи стреля отблизо с глава, но покрай вратата.

Дженоа заигра активно и организира няколко атаки към вратата на Юве. При една от тях Маркети нанесе изненадващ удар от 25 метра и Буфон в последния момент видя топката, но все пак успя да я избие под гредата.

В игра за Юве се появи Алваро Мората на мястото на Йоренте. Младият испанец веднага се отличи с подаване пред наказателното поле за Тевес, който обаче стреля високо над вратата от около 15 метра.

Три минути по-късно Самият Мората имаше много добра възможност, получавайки пас по конец от Маркизио. Нападателят първо добре финтира защитник, но се забави с удара и друг бранител му направи чист шпагат отзад.

В 70-та минута Юве изпусна невероятно положение. След центриране от корнер разиграването продължи и последва копващо подаване зад защитата, като първоначално изглеждаше, че има засада. Такава обаче нямаше и играта продължи, но Огбона сам срещу вратаря уцели гредата.

Мората направи индивидуална скоростна контраатака и навлезе в наказателното поле покрай защитник, но от малък ъгъл не можа да преодолее Перин.

В 88-та минута младият испанец бе още по-близо до гол. Тевес даде страхотно подаване с пета в наказателното поле за Мората, той се пребори със защитник и от упор нанесе удар, но Перин спаси брилянтно с една ръка.

В последните минути Юве хвърли всичко в атака. Гостите обаче така и не стигнаха до гол, а в 4-та минута на допълнителното време Дженоа стигна до драматичен победен гол.

Попадението обаче бе от засада, която не бе видяна от съдиите. След копващо подаване зад защитата играч на Дженоа от въздуха поднесе встрани пред вратата, където Антонини просто чукна на празна мрежа. При подаването обаче той бе в засада.

Дженоа - Ювентус 1:0

1:0 Антонини 94

Дженоа: Перин, Маркезе, Де Майо, Бурдисо, Роси, Мандрагора (69 Куцка), Греко, Антонели, Бертолачи, Пиния, Пероти

Ювентус: Буфон, Огбона, Бонучи, Киелини, Лихщайнер, Видал (79 Перейра), Маркизио, Погба, Асамоа, Тевес, Йоренте (65 Мората)