Ювентус се върна на победния път, като надви 2:0 Емполи като гост. Бианконерите проспаха първото полувреме, но след това стигнаха до успеха. Благодарение на него Старата госпожа отново има 3 точки аванс на върха в класирането.

Андреа Пирло откри в 61-ата минута с прекрасно изпълнен пряк-свободен удар. Неговият 44-и гол в кариерата от такава ситуация. Десет минути след това Алваро Мората подсигури точките за Ювентус с втория си гол за сезона.

Благодарение на успеха Ювентус има 25 точки, Рома е с 22, а Емполи остана със 7 точки в дъното на класирането. 



Ювентус можеше да си върне трите точки аванс в класирането, които изгуби след поражението 0:1 от Дженоа в сряда вечерта. Бианконерите не бяха във форма след равенството със Сасуоло и поражението от Олимпиакос.

Денят беше специален за бианконерите, защото днес те празнуваха 117 години от създаването на Ювентус. Съперник беше Емполи, който беше само на точка над зоната на изпадащите.

Треньорът Алегри направи доста промени в състава заради предстоящия мач с Олимпиакос в Шампионската лига. Изненадващо в атака започнаха Алваро Мората и Себастиян Джовинко. На пейката седнаха Йоренте и Тевес.

Погба и Лихтщайнер също получиха почивка. Андрео Пирло започна в средата на терена, а Алваро Перейра също беше в стартовия тим.

Първото полувреме на мача ще остане в историята като едно от най-скучните. Нямаше никакви положения за гол. На почивката резултата беше 0:0. Мората беше напълно изолиран, Юве притежаваше топката повече, но рядко създаваше нещо пред вратата на съперника. Единственият точен удар бе на Джовинко от около 25 метра, който вратаря спокойно улови. Имаше и още един удар на нападателя, който отиде в аут.

На почивката се наложи промяна в състава на Юве. Анджело Огбона, който получи травма, отстъпи мястото си на Лихтщайнер. Старата госпожа започна по-агресивно второто полувреме.

Асамоа проби отляво и центрира. Баси изчисти, но право у Маркизио, който от чиста позиция стреля неточно. След това Киелини стреля добре с глава при един корнер, но пак не успя да намери целта.

Пробивът на Юве дойде след час игра. Андреа Пирло откри след прекрасно изпълнен пряк-свободен удар. Топката се заби в ъгъла. Това бе 10-и пореден гол на Пирло от фаул.

Той не е вкарвал от игра от 3 години. Последните му 16 гола са от статични ситуации - 15 от фаул и 1 от дузпа. В кариерата си Пирло има 44 гола директно от фаул, от тях 26 са в Серия А.

Емполи опита да отвърне веднага. Пучарели имаше великолепен шанс да изравни. След няколко карабола в наказателното поле топката попадна у нападателя на Емполи, но Буфон направи страхотно спасяване.

Юве продължи да атакува, а в игра се появи и Карлос Тевес. Именно той бе замесен в следващото положение. Ударът му бе спасен от Баси, но топката стигна до Маркизио, който от аутлинията уцели страничнта греда. 10-а греда за Юве в 10 кръга от Серия А този сезон.

Минута след това втория гол падна. Алваро Мората получи топката от Тевес, нагласи си я на левия крак и стреля от границата на наказателното поле. Имаше лек рикошет в крака на Тонели и топката се заби под гредата. Втори гол за Мората в първенството.

До края на мача и Асамоа бе сменен заради проблеми с травма. Тевес опита да се запише при голмайсторите с шут от разстояние, но Баси изби над гредата. 

ЕМПОЛИ - ЮВЕНТУС 0:2

0:1 Пирло 61
0:2 Мората 72

ЕМПОЛИ: Баси, Лаурини (58 Хисай), Тонели, Ругани, Марио Руи, Вечино, Валдифиори, Кроче, Зиелински (74 Тавано), Макароне (80 Мчедлидзе), Пучарели

ЮВЕНТУС: Буфон, Бонучи, Огбона (46 Касарес), Киелини, Перейра, Видал, Пирло, Маркизио, Асамоа (81 Падоин), Джовинко (68 Тевес), Мората