Италианският шампион Ювентус планира да предложи на Тотнъм Себастиан Джовинко, като в замяна ще поиска Ерик Ламела, през зимния трансферен прозорец, твърди "Спорт Медия Сет".

И двамата играчи не впечатляват в отборите си, а и не са основна част от титулярните състави, така че могат да напуснат клубовете си през януари, а още вчера се заговори за силния интерес на торинци към гаучоса. Той обаче е желан както от Интер, така и от неговият бивш отбор Рома.

При Джовинко пък ситуацията е следната - неговият договор с отбора изтича в края на сезона и торинци ще го продадат през януари, ако не поднови контракта си. Би трябвало да има доплащане от Юве, ако се стигне до сделка, но още не е ясно на каква стойост ще бъде то.

През последните месеци пък името на "Атомната мравка" бе свързвано още с отборите на Арсенал и Челси. Той едва ли ще подпише нов договор с Юве, тъй като не е изобщо доволен от статута си на резерва и ако не бъде продаден през зимата ще може да напусне като свободен агент в края на кампанията.

Спортният директор на торинци Бепе Марота от своя страна обяви, че отборът опитва усилено да поднови договора на крилото.

"Имахме контакт с агента на Джовинко, за да проверим, дали той би подновил договора си при нашите условия. Ако го направи, добре. Ако пък не ще трябва да каже какво иска", обяви трансферният гуру.