Треньорът на италианския шампион Ювентус Масимилиано Алегри призна, че е бил на косъм да поеме Лацио през лятото.

В крайна сметка обаче младият специалист замени Антонио Конте начело на торинци, а Стефано Пиоли застана начело на "Римските орли".

"През лятото преговарях с Лацио", призна специалистът на пресконференцията преди утрешния мач срещу римския тим.

"Говорих с президента Лотито, но не успяхме да се разберем и в крайна сметка не поех отбора. За моя радост пристигнах в Юве".

"За предстоящия ни противник Лацио мога да кажа, че това е много добър отбор".

"Те са добре тренирани и добре организирани, а освен това са много силен физически отбор".

"Ще се изправят срещу нас след поражението им срещу Емполи и ще се опитат да ни затруднят максимално".

"Разполагат с много качествени играчи като Кандрева, Маури, Кейта, Джоджевич и Клозе. Трябва да бъдем готови за този мач и в никакъв случай не мисля, че ми очаква лесен мач".

Същевременно специалистът обяви, че според него Наполи е реален претендент на тима за титлата.

"Както съм казвал многократно, Наполи е отбор с отлични качества и в крайна сметка са само на седем точки зад нас и според мен те са реален претендент за титлата. По мое мнение Наполи и Рома ще спорят с нас за титлата".

Междувременно Андреа Пирло вече е здрав и е готов да се изправи срещу Лацио.

Плеймейкърът страдаше от травма в бедрото и поради тази причина дори пропусна мачовете на Италия срещу Хърватия и Албания.

"Пирло тренира с отбора", каза Алегри.

"Той вече ми е на разположение и може да играе утре вечер. Що се отнася до другите контузени, Евра е почти възстановен и след идната неделя ще се завърнe в състава. Той или Асамоа ще играе срещу Малмьо през следващата седмица. Надяваме се Касерес да се завърне за мача с Торино, а Огбонa може да се завърнe в игра още през тази седмица".

"Бардзали е тук, при нас, въпреки че не тренира с отбора, докато Видал се върна след дълг с националния отбор на Чили и се чувства добре. Ромуло пък има постоянни контузии в слабините. Има дни в които е по-добре и дни в които изпитва сериозни болки". завърши Алегри.