Пол Погба и Карлос Тевес съсипаха Лацио и донесоха победата с 3:0 на Ювентус в Рим. Французинът вкара 2 гола, а аржентинеца добави попадение и асистенция за крайния успех.

Благодарение на трите точки Юве остава на три пред втория в класирането Рома, който също взе победа днес. От началото на сезона Старата госпожа вече в 9 кръга не е допускала гол във вратата си.

Погба откри в 25-ата минута след хубава контраатака и пас на Тевес. Малко след това француцина удари и гредата. След почивката Тевес покачи на 2:0, а след това отново Погба беше точен след пас на Перейра.

Французинът за втори път в кариерата си вкарва 2 гола в един мач от Серия А. Той вече има 3 попадения срещу Лацио, който е любимия му съперник. 

 

Сблъсъкът беше между петия и първия в класирането на Серия А. Лацио се представяше добре и бележеше много голове. Това беше среща между двете най-добри нападения в Серия А за сезона.

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри отново заложи на схемата "Коледно дръвче". На върха на атаката беше Фернандо Йоренте, а зад гърба му - Перейра и Тевес. Андреа Пипрло се завърна в състава, но Бардзали, Огбона, Евра, Касарес, Асамоа и Мароне отсъстваха заради контузии.

За Лацио също имаше дълъг списък с контузени. Треньорът Пиоли избра ветерана Мирослав Клозе да води атаката пред Филип Джорджевич.

В началото двата отбора опитаха изстрели от дистанция. За Юве се пробва Карлос Тевес, а от Лацио опитаха Де Врий и Кандрева. Де Врий имаше работа и пред своята врата. Той спря удар на Тевес. 

В средата на полувремето Ювентус поведе след прекрасна контраатака. Карлос Тевес подаде към Погба, който запази спокойствие и от границата на наказателното поле реализира.

Погба беше много близо и до втори гол малко след това. Негов страхотен удар срещна гредата, а вратаря Маркети просто изгледа топката без да мръдне. В края на полувремето Кандрева опита своя шанс от фаул, но Буфон успя да спаси. 

След паузата Ювентус игра много по-освободено и спокойно. В 55-ата минута гостите вкараха втори гол. Карлос Тевес получи топката от Маркизио на границата на наказателното поле и я заби в ъгъла - 2:0.

Лацио направи двойна смяна като включи Джорджевич и Андерсон на местата на Кейта и Клозе. Това обаче не донесе резултат. Орлите инкасираха и трети гол. Перейра изведе отлично Погба сам срещу вратаря и французина отбеляза втория си гол в мача.

Ювентус обаче остана с 10 души на терена в 70-ата минута. Симоне Падоин препречи пътя на Антонио Кандрева и съдията Дамато му показа втори жълт картон. Лацио опита да натисне с човек повече. Първо Кандрева стреля добре от фаул, Буфон не се намеси на ниво, но Джорджевич фаулира Киелини.

Резервата Матиело можеше да вкара четвърти гол за Ювентус, след добър пас на Погба, но вратаря Маркети се намеси на ниво. В края Орлите пропуснаха да отбележат почетен гол след прекрасен пробив на Андерсон. Той финтира двама в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл, но Буфон успя да боксира.

ЛАЦИО - ЮВЕНТУС 0:3
0:1 Погба 25
0:2 Тевес 55
0:3 Погба 64

ЛАЦИО: Маркети, Баста, Де Врий, Кана, Браафайд, Пароло, Билия, Лулич, Кандрева, Кейта, Клозе

ЮВЕНТУС: Буфон, Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Падоин, Пирло, Маркизио, Погба, Перейра, Тевес, Йоренте