Халфът на Ювентус Андреа Пирло бе избран за най-добър играч на миналия сезон в Серия А. 

Голямата Гала на Калчото се състоя снощи в Милано, като от Наполи бойкотираха церемонията, на която бяха връчени отличия на най-добрите за предишната кампания, след като президентът Аурелио де Лаурентис не пусна играчите. 

Асоциацията на професионалните играчи, както и треньорите и журналистите, избраха Пирло за №1, след като ветеранът помогна на Старата госпожа да стигне до титлата. 

За най-добър сред треньорите бе определен бившият наставник на Бианконерите Антонио Конте, който след това пое националния отбор. Той изпревари Руди Гарсия от Рома и Винченцо Монтела от Фиорентина. 

Общо 7 играчи на Юве пък попаднаха в идеалния отбор. Това бяха Джанлуиджи Буфон, Квадво Асамоа, Андреа Бардзали, Пол Погба, Пирло, Артуро Видал и Карлос Тевес. Останалите четирима в тима бяха Чиро Имобиле и Матео Дармиан от Торино, Гонсало Игуаин от Наполи и Мехди Бенатия от Рома. 

За най-добър нападател бе определен Игуаин от Наполи, а индивидуални отличия взеха още Буфон, Имобиле и Дармиан и Бенатия за най-добри на своите позиции.