Полузащитникът на италианския шампион Ювентус Андреа Пирло състави своя идеален отбор на Шампионската лига за всички времена.

Интересното е, че той не включи в своя идеален отбор звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо и своя бивш съотборник от Милан Андрий Шевченко.

Роналдо е вкарал 73 гола в Шампионската лига и е на второ място в класацията сред голмайсторите, а Шевченко е на пето място в тази класация с 59 гола.

В дрийм тийма на Пирло има петима активни футболисти, двама от които играят в Барса: Шави и Лео Меси.

Ето идеалния отбор на Андреа Пирло на Шампионската лига за всички времена:

Вратар: Джанлуиджи Буфон

Защитници: Филип Лам, Паоло Малдини, Фабио Канаваро, Кафу

Халфове: Пол Скоулс, Дженаро Гатузо, Шави, Кака

Нападатели: Лионел Меси, Филипо Индзаги

 

Ето какво каза Пирло за всеки един от играчите, на които се възхищава:

- Буфон играе на най-високо ниво от толкова дълго време. Той прави спасявания, които никой друг вратар в света не може да направи. Знае как да командва защитата и дава увереност на бранителите.

- Лам е от онези играчи, които никога не правят грешки. Винаги може да се разчита на него както в отбора на Германия, така и в този на Байерн. Може би понякога не получава нужното признание, защото вече е станало нормално да го гледаме на толкова високо ниво.

- Малдини е защитник, който може да чете играта както никой друг. Той е толкова интелигентен и спокоен с топката. Един от наистина великите играчи на Милан и Италия.

- Канаваро е истински лидер, който няма нужда да получава респект, но обикновено го получава. без съмнение един от най-добрите централни защитници в историята.

- Кафу е един от първите офанзивни бекове. Отличен, когато се впуска в атака, но и много силен в защита.

- Скоулс е най-силният английски футболист от своето поколение. Той играеше с мисъл. Може да го видите по всеки негов пас, всяко решение. Те се базираха на неговия интелект и разбиране за играта.

- Гатузо е кошмарът за противниците. На всяка тренировка Рино играеше така, все едно е финал на световно. Неговият стил на игра осигурява повече време за игра с топката на съотборниците му. Всеки тим се нуждае от един "Гатузо".

- Шави е още един интелигентен халф. Няма нужда да тича през цялото време, но може да контролира толкова много мачове на Барселона и Испания със своя интелект и прецизност в подаванията.

- Кака беше най-добрият футболист в света в продължение на 2-3 години. Често се случваше съперниците да не знаят как могат да го спрат. Помня колко тежко приехме в Милан неговото напускане.

- Меси постигна толкова много, но съм сигурен, че ще има още доста успехи. Няма нужда да говоря в детайли на какво е способен с топката. Всеки знае, че той е един от най-великите в историята.

- Индзаги е перфектният голмайстор. С него имахме най-невероятното разбирателство. Дори нямаше нужда да се поглеждаме. Знаеше какъв пас ще пусна и къде ще отиде топката. Винаги използваше своя шанс.