Ювентус излъга с 1:0 Парма и успя да са класира на полуфинал за Купата на Италия. Единственото попадение на стадио "Енио Тардини" заби резервата Алваро Мората в 89-ата минута на срещата.

"Старата госпожа" тотално надигра домакините си, но направи половин дузина пропуски и това можеше да им изиграе лоша шега.

Все пак минута преди края Мората майсторски опъна мрежата на Парма и класира Юве в следващата фаза на турнира. "Черно-белите" от Торино продължават с впечатляващата си серия, като нямат загуба в последните си 11 срещи.


Двубоят започна спокойно, като в началото играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови възможности пред една от двете врати.

В 5-ата минута домакините можеха да вкарат, след като се заформи леко меле в наказателното поле на Юве, но Артуро Видал бе най-съобразителен и изчисти топката.

Малко по-късно гостите сътвориха страхотна контра, при която Кингсли Коман се пусна по лявото крило и нахлу в наказателното поле на домакините, след което последва диагонален удар, но топката мина до гредата.

В 12-ата минута Рафаеле Паладино изстреля страховита тупалка от дъгата на наказателното поле, но в аут. Шест минути по-късно Симоне Пепе се откъсна сам срещу Антонио Миранте, но правилно бе отсъдена засада.

Последва отлична възможност за Юве. Клаудио Маркизио развинти отбраната на Парма отдясно, след което стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката не намери целта.

В 22-ата минута гостите стигнаха до ново положение, но удар с глава на Джорджо Киелини мина до гредата. Това бяха силните минути на "старата госпожа", но така и не се стигна до попадение.

В 38-ата минута Парма бе близо до откриването на резултата, но удар на Габриел Палета профуча над вратата. Секунди преди края на полувремето Симоне Пепе натресе дясната греда на Парма, след което последва шут на Видал, но в аут.

Второто полувреме започна с натиск на Юве, но гостите така и не стигнаха до сериозно голово положение пред вратата на Парма.

В 49-ата минута Симоне Пепе залъга трима защитници на домакините и навлезе в пеналта, но се засуети и топката му бе отнета.

Шест минути по-късно Джорджо Киелини отново се извиси и с глава стреля, но и той не успя да вкара. Юве засили натиска си и притисна сериозно Парма.

Едва след час игра домакините живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. Тогава Андреа Рисполи се опита да вкара, но нямаше шанс и Сторари спаси.

В 65-ата минута Габриел Палета можеше да вкара за Парма, но с глава стреля над вратата. През това второ полувреме истинските голови положения липсваха, като двата отбора се бяха вкопчили в здрава битка в средата на терена.

Към края на полувремето Ювезасили темпото и притисна сериозно домакините. В 81-ата минута Пол Погба напредна през центъра и стреля мощно, но в аут.

Последва и тупалка на резервата Мората, но вратарят на Парма Антонио Миранте показа класа и спаси. Последва и уникален пропуск на Маркизио, който не успя да вкара от точката на дузпата.

Така се стигна до 89-ата минута, когато Алваро Мората опъна мрежата на Парма и класира отбора си на полуфинал за Купата на Италия.

Парма - Ювентус 0:1

Голмайстор: Алваро Мората (89)

Парма: Антонио Миранте, Педро Мендес (35 - Фабиано Сантакроче), Алесандро Лукарели, Габриел Палета, Андреа Рисполи, МакДоналд Марига, Даниеле Галопа, Антонио Ночерино, Масимо Гоби, Рафаеле Паладино, Кристиан Родригес

Ювентус: Марко Сторари, Стефан Лихтенщайнер, Анджело Огбона, Джорджо Киелини, Симоне Падоин, Клаудио Маркизио, Андреа Пирло, Артуро Видал (71 - Пол Погба), Симоне Пепе, Фернандо Йоренте, Кингсли Коман (76 - Алваро Мората)