Ювентус постигна изключително ценна победа с 3:1 над Милан в дербито на 22-ия кръг от италианската Серия "А".

Торинци превъзхождаха противника си в големи моменти от мача и стигнаха до успеха след попадения на Тевес, Бонучи и Мората съответно в 14-ата, 31-ата и 65-ата минути. При първия гол на торинци имаше сериозни съмнения за засада, но такава не бе отсъдена.

Преди мача Карлитос бе обявен за болен и се очакваше, че може да пропусне срещата, но той игра и освен гола си се отчете с асистенция за второто попадение.

За Милан вкара новото попълнение Антонели в 28-ата минута. Той, заедно с останалите нови - Палета и Черчи, излязоха като титуляри. 

След този мач Юве е лидер с 53 точки, като към моемнта отборът има 10 точки пред Рома, който е с мач по-малко.


Срещата започна с абсолютна доминация на домакините, но през първите минути нямаше абсолютно никакви голови положения.

В 14-ата минута "Бианконeрите" откриха резултата след гол на Карлос Тевес.

Мората видя перфектно своя съотборник, като в ситуацията останаха много сериозни съмнения за засада, но тя не бе видяна от страничния арбитър.

Карлитос пък от своя страна напредна добре и излезе сам срещу вратаря, след което с техничен удар по земя го преодоля и даде аванс на тима си в резултата.

Голът пък падна точно в моментите, в които "Росонерите" започнаха да играят добър футбол. 

В 28-ата минута гостите стигнаха до изравнителен гол, който бе дело на Антонели, който се завърна на "Сан Сиро" преди броени дни, след като през последните години носеше екипите на Парма и Дженоа.

Алесио Черчи центрира перфектно от корнер, а левият бек с глава хладнокръвно насочи топката към вратата и реализира.

Това обаче нито за миг не отчая домакините, които бързо си върнаха преднината, след като в 31-ата минута Бонучи реализира.

След изпълнение на корнер се стигна до разбъркване в наказателното поле на гостите, но бранителят бе най-съобразителен и от близка дистанция насочи кълбото към близкия ъгъл, като изненада с действието си противниковия страж. Асистенцията пък бе записана на голмайстора Тевес, който вкара първото попадение.

В 37-ата минута гостите получиха още един удар, след като Менес се контузи и бе заменен от Пацини принудително.

Второто полувреме започна активно за гостите и Пацини отправи много опасен удар от малък ъгъл, който бе спасен от Буфон.

Постепенно "Росонерите" подобриха играта си и понатиснаха противника си, като Пацини отправи още един много опасен удар, този път в 55-ата минута, който затрудни доста Буфон.

В 65-ата минута обаче торинци стигнаха до трети гол, който бе дело на Мората, и с него убиха всякаква интрига в мача.

Удар на Маркизио срещна страничната греда и при добавката испанецът бе безпогрешен от близка дистанция. 

След третото попадение за торинци Милан се обезкуражи и до края срещата просто се доиграваше, като не се стигна до особено чисти положения за нов гол. 

ЮВЕНТУС - МИЛАН 3:1 
1:0 Тевес 14'
1:1 Антонели 28'
2:1 Бонучи 31'
3:1 Мората 65'

ЮВЕНТУС: Буфон, Евра, Бонучи, Киелини, Падоин, Видал, Погба, Пирло, Маркизио (84 - Огбона), Мората, Тевес (92 - Йоренте)

МИЛАН: Лопес, Алекс, Дзакардо (78 - Рами), Антонели, Палета, Поли (62 - Бонавентура), Есиен, Черчи, Менес (37 - Пацини), Мунтари, Хонда