Изпълнителният директор на Ювентус Джузепе Марота заяви, че ще се радва да види Единсон Кавани в отбора.

Уругвайският национал е в конфликт с треньора на ПСЖ Лоран Блан и се очаква да бъде продаден през лятото. Освен това Кавани е използван предимно като крило, а не на любимата си позиция – централен нападател, което също не му допада.

Френският шампион пък проявява сериозен интерес към звездата на Юве Пол Погба и именно южноамериканецът може да бъде включен в сделката. Марота обаче добави, че иска отчаяно да задържи халфа в Торино.

”Кавани е страхотен играч и ПСЖ го купи от Наполи за много пари. Няма да крия, че Юве би приветствал подобен трансфер”, каза Марота пред „Газета дело Спорт”.

След това шефът на „старата госпожа” бе попитан дали има опасност клубът да загуби Погба през лятото. „Той е един от най-талантливите играчи и не искаме да го пускаме на пазара. До момента не е имало конкретни оферти за него. Иска да играе в голям клуб, но ние няма да го продаваме на всяка цена”, каза още Марота.

Накрая той разкри, че Юве е бил много близо до подписване с Радамел Фалкао, но той е избрал да премине от Монако в Манчестър Юнайтед. „Сега е твърде рано отново да мислим за него, защото оценяваме различни възможности”, завърши директорът.