Халфът на Ювентус Пол Погба е възстановен от контузията си и ще започне титуляр в първия 1/2-финален мач за Купата на Италия срещу Фиорентина. Това разкри треньорът на италианския шампион Масимилиано Алегри.

Най-добрият млад играч на световното първенство в Бразилия имаше мускулен проблем, който му попречи да играе при равенството 1:1 с Рома в Рим.

„Още не съм определил стартовия състав за утре. Преди мача ще разбера Андреа Бардзали как се чувства и дали ще се завърне на терена. Погба и Стураро се намират в добра форма и Пол със сигурност ще бъде титуляр“, каза Алегри.

Той коментира и двубоите с „виола“. „Сблъсъкът с Фиорентина ще продължи 180 минути. В последната среща с Рома се представихме на ниво 70 минути, а след това сякаш спряхме да играем. Купата на Италия е важна цел за нас. Наш дълг е да дадем всичко от себе си, за да спечелим трофея“, добави Алегри.

Първият мач между двата отбора е утре от 21:45 ч. в Торино, а реваншът е на 7 април на стадион „Артемио Франки“.

Юве не е печелил Купата на Италия от сезон 1994/95, а Фиорентина от 2000/01. Другият 1/2-финал пък противопоставя настоящият носител на трофея Наполи и Лацио.