Ювентус записа поредна победа в Серия „А”, след като надделя с 1:0 над Дженоа у дома в мач от 28-ия кръг на първенството. По този начин „бианконерите” отмъстиха на съперника, който им нанесе единствената загуба до момента в калчото – 0:1.

Успехът за торинци донесе Карлос Тевес с фамозно попадение в 25-ата минута. По този начин аржентинският национал поведе в голмайсторската листа с 16 точни изстрела, с един повече от Мауро Икарди от Интер. След час игра десетката на Юве можеше да сложи точка на спора, но пропиля дузпа.

През всички 90 минути „старата госпожа” отново показа тактическа грамотност на изключително ниво, а гостите, които започнаха мача смело, не успяха да намерят верния път към вратата на Джанлуиджи Буфон.

Така Юве събра 67 точки и вече има цели 17 т. повече от втория в класирането Рома. „Вълците” обаче са с мач по-малко, като довечера гостуват на Чезена, който в последно време се намира в чудесна форма. Дженоа пък остава на 9-та позиция с 37 т.



Двубоят започна с опасна атака за Юве, но защитата на гостите се справи. Дженоа отговори с първия удар в мача. Отправи го нападателят им Мбайе Нианг, но топката профуча покрай лявата греда на Буфон. След четвърт час игра Клаудио Маркизио центрира от фаул в наказателното поле, където Джорджо Киелини засече с глава, но прати топката над вратата.

В следващите минути торинци продължиха да упражняват натиск и Лихтщайнер овладя далечно подаването, свали към Йоренте, но в решаващия момент опитният Николас Бурдисо протегна крак и изчисти. „Грифоните” не се страхуваха да атакуват и Буфон трябваше да избива топката от краката на Лестиен точно пред вратата. В 19-ата минута Ранколия стреля отдалеч, но в аут.

120 секунди по-късно Тевес задържа и с отличен пас изведе Падоин отляво сам срещу Перин, но вратарят на Дженоа внимаваше и стигна пръв до топката. Така се стигна до 25-ата минута, когато Тевес за пореден път показа изключително високата си класа.

Аржентинският национал получи топката пред наказателното поле, премина като на парад през двама защитници на гостите и с мощен удар от малък диагонал прати топката неспасяемо във вратата на Перин – 1:0 за Ювентус.

Голът доведе до объркване във футболистите на Джан Пиеро Гасперини и малко след това Лихтщайнер можеше да удвои преднината на домакините, но шутът му мина встрани.

Постепенно „грифоните” се окопитиха и успяха да изнесат играта в центъра на терена. Минута преди края на полувремето Петори стреля в долния ляв ъгъл на Буфон, но капитанът се беше пласирал отлично и улови безпроблемно. После и Бетролачи се опита да изравни, далечният му удар обаче беше твърде неточен.

Първата част завърши с два последователни пропуска на Юве. Първо Перин парира шут на Тевес, топката попадна в Киелини, който нацели гредата. Домакините имаха претенции за дузпа, но съдията Марко Ди Бело остана безмълвен.

В 52-ата минута Дженоа получи сериозен удар. Тогава вратарят им Перин се контузи и беше принудително заменен от Еужениео Ламана. 6 минути по-късно Йоренте с хубав пас по земята се опита да намери Роберто Перейра на границата на наказателното поле, но аржентинецът остана зад топката.

След малко повече от час игра „черно-белите” получиха дузпа за ужас на гостите. Ранколия фаулира в наказателното поле Перейра и реферът без да се замисля посочи бялата точка. Зад топката застана Тевес, но неговият удар беше спасен от резервата Ламана. Секунди по-късно Йоренте като по чудо не вкара. Испанецът финтира Де Мело и стреля от вратарското поле. Ламана обаче отново показа висока класа и отрази. В 67-ата минута Пероти се възползва от неразбирателство между Бонучи и Бардзали, стигна до топката, но шутът му беше не беше добър и мина високо над вратата.

Четвърт час преди края двете резерви на Юве – Симоне Пепе и Алесандро Матри можеха да направят 2:0. Първият центрира от фаул, нападателят засече с глава, Ламана обаче отново внимаваше и хвана топката. 10 минути преди края Бардзали буквално спаси „старата госпожа”. Италианският национал изчисти точно пред погледа на Пероти, който чакаше да изравни на опразнената врата.

До края не падна нов гол и така Ювентус се поздрави с 20-ата си победа в Серия „А” от началото на сезона.

Ювентус – Дженоа 1:0

Голмайстор:

1:0 Тевес (25)

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер (72-Пепе), Видал (88-Стураро), Перейра, Падоин, Маркизио, Тевес, Йоренте (72-Матри)

Треньор: Масимилиано Алегри

Дженоа: Перин (52-Ламана), Ранколия, Бурдисо, Де Мело, Еденилсон, Бертолачи, Кучка, Бергдих, Лестиен (65-Лаксалт), Нианг (46-Бориело), Пероти

Треньор: Джан Пиеро Гасперини

Торино, ст.: „Ювентус Стейдиъм”

Съдия: Марко Ди Бело

Жълти картони: Бонучи (Ювентус); Пероти, Бертолачи, Бориело (Дженоа)